Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки)

Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки) - E-Burgas.com

Плувният маратон „На вълната на Поморие“ се проведе за втора поредна година и събра стотици жители и гости на Стария кей в града. Състезанието бе обект на широк интерес и в него се включиха малки и големи плувци от различни кътчета на България. Отличната организация и прекрасното време превърнаха маратона в атрактивно лятно изживяване за зрители и участници. За спокойното протичане и безопасността на плувците бяха осигурени 4 съпътстващи лодки, 4 лицензирани спасители, 2 медицински лица и линейка. Всички участници преминаха медицински преглед преди старта, като им бе направена и застраховка.

Наградата за най-млад участник получи чаровният Самуил Кънчев от Варна. Макар и само на 6 години, той постигна резултат от 00:54:25, преодолявайки разстояние от цели 2 километра.

66-годишният Тодор Костакиев от Поморие грабна приза за най-възрастен участник с резултат: 00:28 за 1 километър и 01:00:34 за 2 километра. Наградите бяха връчени от кмета на община Поморие Иван Алексиев. Той поднесе отличията и на победителите в категориите Мъже и Жени. Участниците с физически затруднения (хора в неравностойно положение) бяха отличени от председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, а първенците при Момичета и Момчета – от директора на дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев.

Всички участници получиха подаръци от Община Поморие – напитки, хавлия и красива грамота, оформена като писмо в бутилка. За победителите в отделните категории бяха осигурени тениски, дипломи, купи и уникални осветени икони, изобразени върху камък. За първите три места при Мъже, Жени и Хора в неравностойно положение бяха подготвени и парични награди. Община Поморие благодари и на дарителите от „Таис 71“ ЕООД и „ПМ Дистрибюшън“ в лицето на Цветан Петков.

Ето кои бяха първенците:

Д-Ж       / Девойки – Момичета/

 – I място         – Анастасия Хадженику, гр. Бургас, с резултат: 00:15:06

– II място        – Любомира Ортакчийска, гр. София, с резултат: 00:18:08

– III място       – Мария Атанасова, гр. Поморие, с резултат: 00:33:32

М-М       / Младежи – Момчета/

– I място         – Михаил Христов, гр. Бургас, с резултат: 00:11:34:02

– II място        – Александър Йовчев, гр. Бургас, с резултат: 00:13:31:76

– III място       – Милен Зидаров, гр. Бургас, с резултат: 00:16:04

ХНП-Ж  /Хора в неравностойно положение – Жени/

– I място         – Магдалена Велкова, гр. Елин Пелин, с резултат: 01:03:43

ХНП-М /Хора в неравностойно положение – Мъже/

– I място         – Пламен Иванов, гр. Враца, с резултат: 00:21:56

– II място        – Антон Кръстев, гр. Поморие, с резултат: 00:33:21

Ж       /Жени/

– I място         – Александра Вачкова, гр. Варна, с резултат: 00:25:20

– II място        – Ева Христова, гр. Варна, с резултат:00:26:54

– III място       – Маргарита Митева, гр. Бургас, с резултат: 00:30:20

М       /Мъже/

 – I място         – Антони Моралийски, гр. Бургас, с резултат: 00:23:38

– II място        – Атанас Георгиев, Сарафово, с резултат :00:25:41

– III място       – Благовест Тодоров, гр. Бургас, с резултат: 00:26:41

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие плувен маратон
Коментари

Още от последните новини