Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите

Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите - E-Burgas.com

"Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък, прехвърля се отговорността, причините за случилото се подлежат на изясняване в хода на разследването", заяви по БНТ бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му случаят в Бургас е трагедия за Министерството на вътрешните работи.

"Взети са мерки за подсилване на охраната на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което държавата може да направи, има сериозни проверки на граничните пунктове", допълни Бойко Рашков.

Той поясни, че от отпуснатите 5 милиона лева са използвани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е направен в цялост.

"Не са закривани гранични управления, а са създадени, например в Резово, където мигрантският натиск е огромен. Няма да коментирам кадровите решения на министър Демерджиев, това са неговите виждания. Информацията за използването на бази на МВР за частни партита е лъжа", каза още Бойко Рашков.

Свързани статии
Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Съдят грузинец за превоз на мигранти Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия" Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Ръст на делата за незаконен трафик на мигранти в Бургаско Отново задържаха нелегални мигранти на "Тракия" Хванаха три коли с мигранти, преминали са и през Бургас
Тагове
рашков мигранти каналджии
Коментари

Още от последните новини