Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите

Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите - E-Burgas.com

"Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък, прехвърля се отговорността, причините за случилото се подлежат на изясняване в хода на разследването", заяви по БНТ бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му случаят в Бургас е трагедия за Министерството на вътрешните работи.

"Взети са мерки за подсилване на охраната на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което държавата може да направи, има сериозни проверки на граничните пунктове", допълни Бойко Рашков.

Той поясни, че от отпуснатите 5 милиона лева са използвани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е направен в цялост.

"Не са закривани гранични управления, а са създадени, например в Резово, където мигрантският натиск е огромен. Няма да коментирам кадровите решения на министър Демерджиев, това са неговите виждания. Информацията за използването на бази на МВР за частни партита е лъжа", каза още Бойко Рашков.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Съдят грузинец за превоз на мигранти Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София
Тагове
рашков мигранти каналджии
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите - E-Burgas.com

Регата 24 Май