Благородно! Младоженци дариха средствата от сватбите си на УМБАЛ-Бургас

Благородно! Младоженци дариха средствата от сватбите си на УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Три млади семейства помогнаха на лекарите в Отделенията по неонатология и Първо детско отделение да се грижат по-добре за своите пациенти. Те са посветили сватбените си тържества на благородна кауза – събиране на средства за най-необходимото, от което лекарите в двете отделения имат нужда. Още при организирането на сватбите си двойките информирали гостите си, че не желаят да им се подаряват цветя – нека да отделят сумите за букети за благотворителна кауза.

Последното семейство с такъв апел са Паолина и Станислав Игнатови. „Присъствали сме на много сватби, на които вместо цветя, гостите даряваха за благотворителна кауза. Решихме и ние да го направим. Гостите ни много се зарадваха, споделиха, че идеята е добра и успяхме да съберем 900 лева, с които да помогнем на лекарите в Първо детско отделение. Предпочетохме да дарим парите на болницата, защото така ще успеем да помогнем на повече хора. Чувството е много удовлетворяващо, нека и други млади семейства последват примера", разказаха младоженците, чиято сватба бе на 17 октомври.

Със сумата ще бъдат купени 10 инхалатора, от които в Първо детско отделение имат най-спешна нужда. „В момента 8 инхалатора са за брак, не могат вече да бъдат поправени, затова този жест дойде в точния момент", сподели завеждащият отделението д-р Борис Ангелов.

Няколко дни преди сем. Игнатови, още две семейства изразиха подкрепата си за медиците, които спасяват най-малките бебета. Сем. Жельо и Здравка Караколеви и сем. Радка и Атанас Стефанови направиха дарения на Отделението по неонатология. Сумите са събрани по същия начин – двойките са призовали гостите си да не им подаряват букети на сватбата, а да дарят сумите, предназначени за покупката им.

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас
Тагове
умбал благородна кауза жест младоженци
Коментари