Автобус на градския транспорт преминал на червено, "Бургасбус" разследват шофьора

Автобус на градския транспорт преминал на червено,

Автобус на градския транспорт в Бургас е преминал на червен светофар. За това е сигнализирал бургазлия до bTV.

„Бях спрял на светофар зад автобус на градския транспорт, изчаках и той тръгнаха, но аз видях че още е червено. Беше късмет, че не стана по-сериозен инцидент. Създаде доста опасна ситуация", обясни учителят Кирил Колев, станал очевидец на случката.

„За мен такова поведение е недопустимо, най-малкото защото е шофьор на градския транспорт", коментира той.

От ръководството на общинския превозвач определиха инцидента като сериозен и обещаха проверка.

„Бургасбус" по никакъв начин не толерира такива нарушения, категоричен беше инж. Петко Драгнев - управител на фирмата.

„След като те се констатират нарушенията, имаме комисия, която разглежда случаите. Имаме вътрешни правила и санкции, в случая по вътрешните правила имаме оронване престижа на фирмата, имаме имуществена санкция, неспазване на трудовата и технологична дисциплина. Най-вероятно по тях ще бъде санкциониран", отбеляза инж. Драгнев.

Той отбеляза, че по Кодекса на труда се предвиждат забележка и уволнение, а най- малката глоба е 10% от основната заплата.

Учителят Кирил Колев посочи, че е обсъдил с учениците си ситуацията на пътя.

Свързани статии
Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Без услугите на транспортната къща днес, ето къде можете да си заредите картите Транспортна къща няма да работи в събота Промени в градския транспорт заради скъпия ток, от утре без тролеи Ето как ще се движат автобусите на градския транспорт по празниците Показаха първите нови електробуси в Бургас - със система за пречистване на въздуха срещу ковид (Снимки) Започва изграждането на зарядните станции на градския транспорт в Бургас Промени в графика на "Бургасбус" в Деня на Съединението Допълнителни автобусни курсове заради музикалния фестивал в Бургас 15-ката вече ще влиза на летището
Тагове
бургасбус градски транспорт
Коментари

Още от последните новини