92 културни проекта са надидатствали за финансиране от общината

92 културни проекта са надидатствали за финансиране от общината - E-Burgas.com

На 18 февруари приключи 45 дневният период за кандидатстване в Сесия 1 за 2022 година по Фонд „Култура“ на Община Бургас.

Електронното кандидатстване не попречи на хората на изкуството в Бургас да заявят своите идеи. В шестте направления кандидатстваха общо 92 проекта. Най-голям е интересът в Направление 1 – Нови фестивали и други културни събития. Там са подадени рекордните 40 проекта.

21 от традиционните събития за програма Култура също ще преминат през одобрението на комисията по оценка към Фонда.

3 проекта ще се пробват да бъдат мултиплицирани. 13 са бургаските автори кандидатствали по Направление 4. 10 са заявените филми по Направление 5. По мобилност проектите са 5.

Съгласно Правилника на Фонда всички 92 проекта ще бъдат разгледани от комисията по допустимост. Върнатите за корекция заявители ще могат да отстранят грешките и пропуските си в рамките на 5 дни от получаване на съобщението.

Забележките ще се публикуват от Комисията по допустимост в проекта на заявителя. Електронната система ще генерира съобщени към имейла посочен в Заявлението.

Нужно е всички кандидатствали да следят имейлите си в следващите 3 – 4 дни.

Свързани статии
Посланикът на Индия у нас пожела по тясно културно сътрудничество с Бургас 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Шест институции от Бургас ще реализират проекти към Министерството на културата Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата Млади артисти доказаха, че Бургас е жив не само през лятото „Арт ателие” и Театър Българска армия представят спектакъла „Кафе с претенция” в Бургас Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си Решават бъдещето на четири нови проекта в Айтос Приключва първата сесия за кандидатстване по Фонд „Култура“
Тагове
култура проекти финансиране
Коментари

Още от последните новини