82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид

82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид - E-Burgas.com

82-годишната медицинска сестра Ценка Досева от сунгурларското село Подвис също се ваксинира днес срещу коронавирус. След ваксинацията сестра Досева се чувства добре.

От началото на коронавирусната пандемия медицинска сестра Ценка Досева ежедневно не спира да работи и лекува жителите на Подвис и съседните села. Вече над 50 години тя е неотлъчно до своите съграждани, изградила е доверие сред тях и е от малкото здравни работници, които до тази заветна възраст продължава да се грижи за пациентите си.

Досега не се е сблъсквала с коронавирус, защото в селото нямат заболял, но не се страхува, защото спазва всички мерки. След като се имунизира, сестра Досева очаква скоро самата тя да започне да слага ваксина на своите пациенти.

Свързани статии
Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есентаДоц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празницитеМедици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втораГермания готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕСТворци подкрепят благотворително екипа на БАН за българската ваксинаВ Бургас: Отлагат по няколко пъти часове на граждани с придружаващи заболявания, поради липса на ваксини"Пфайзер" и "Модерна" тестват ваксина за деца над 12 години Българската ваксина - без игла, ефикасна срещу всички щамовеСлед информация във фейсбук: РЗИ отрече да има починал лекар след поставяне на ваксина
Тагове
ваксина сунгурларе
Коментари

Още от последните новини