82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид

82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид - E-Burgas.com

82-годишната медицинска сестра Ценка Досева от сунгурларското село Подвис също се ваксинира днес срещу коронавирус. След ваксинацията сестра Досева се чувства добре.

От началото на коронавирусната пандемия медицинска сестра Ценка Досева ежедневно не спира да работи и лекува жителите на Подвис и съседните села. Вече над 50 години тя е неотлъчно до своите съграждани, изградила е доверие сред тях и е от малкото здравни работници, които до тази заветна възраст продължава да се грижи за пациентите си.

Досега не се е сблъсквала с коронавирус, защото в селото нямат заболял, но не се страхува, защото спазва всички мерки. След като се имунизира, сестра Досева очаква скоро самата тя да започне да слага ваксина на своите пациенти.

Свързани статии
Одобриха ваксината на "Модерна" за ЕСДжип на 68-годишен мъж изгоря напълно в ЧерницаБургас с втора пратка от ваксините срещу К19Създават система за проследяване на реакцията при ваксиниранитеБлизо 700 са ваксинирани за ден у насМедицинска сестра първа с ваксина в Бургас 244 души от УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата сред първите ваксинирани в градаУтре в 10 часа ваксинират първите медици в БургасПристигнаха първите ваксини срещу K19, в Бургас ваксинирането започва утреВирусолог: Първоначалният ухански вирус отдавна го няма, караме негови мутанти
Тагове
ваксина сунгурларе
Коментари

Още от последните новини