Редовното заседание на ОбС- Сунгурларе стартира с благотворителна изложба-базар

Редовното заседание на ОбС- Сунгурларе стартира с благотворителна изложба-базар - E-Burgas.com

Традиционният коледен конкурс „Магията на Коледа“ в Сунгурларе, който се организира от общинския център за подкрепа  на личностното развитие се проведе в заседателната зала на общинсдкия съвет в града.  Различното тази година е, че изработените творби от децата, посетители на социалното заведение, бяха изложени в заседателната зала на местния парламент за благотворителен изложба- базар. Целта е да бъдат събрани средства за лечението на Антония Демирева от Сунгурларе, която страда от тежко онкологично заболяване и има нужда от средства за лечение в чужбина. Събитието се проведе под патронажа на кмета на общината, инж. Димитър Гавазов, който първи си закупи от красивите коледни творби на децата. Неговият пример последваха и заместник- кметовете в община Сунгурларе, председателя на общинския съвет, общински съветнници, кметове на населените места, както и граждани, които посетиха сградата на общинския съвет, специално за изложбата- базар. Всички деца, които активно взеха участие в благородното начинание получиха специална грамота и сертификат от кмета инж. Димитър Гавазов, в знак на признателност и проявена съпричастност към благотворителната инициатива. Той благодари лично на ръководителя на ЦПЛР- ОДК г-жа Диана Гурева за прекрасната инициатива: 
„Благодаря на ръководителя на общинския детски комплекс, който е изключително активен и всеотдаен ръководител и успява да създава в своите съграждани празнично настроение. Освен това, не пропуска възможност, да ангажира децата от центъра да бъдат активни и добър пример за подрастващото поколение, чрез своите социални инициативи. Благодаря на талантливите дечица, които сътвориха тези прекрасни красоти, и ги дариха за благородна кауза. Пожелавам на подрастващите и на педагогическия персонал на Общински детски комплекс на първо място здраве, светли и сплотени празнични дни, много мечти и още повече творческо вдъхновение за напред“, заяви инж. Димитър Гавазов при откриването на благотворителния базар. 


Малчуганите от ЦПЛР- ОДК гр. Сунгурларе бяха подготвили и богата музикална програма, с която зарадваха администрацията, общинските съветници, кметовете на населени места и граждани, дошли на редовното заседание на общинския съвет.

Галерия
Свързани статии
ОбС Сунгурларе прие с пълно мнозинство проектобюджета изготвен от администрацията на кмета инж. Димитър ГавазовТрадициите оживяват на Трифон Зарезан в СунгурлареЗаем от 1.2 млн лева ще тегли община СунгурлареДядо Жечо от сунгурларското с. Подвис отпразнува своя 100- годишен юбилейИнж. Димитър Гавазов е кандидатът за кмет от ДПС в СунгурлареЗапочна делото за брутално убийство в село ТерзийскоВъвеждат вечерен час за непълнолетните в СунгурлареЧастичен локдаун в Средец и Сунгурларе заради ръст на новозаразенитеМладежи отнеха със сила спестяванията на 90-годишна жена в СунгурларскоЗадържаха британец за жестоко убийство в сунгурларско село
Тагове
Димитър Гавазовсунгурларе
Коментари