Въвеждат вечерен час за непълнолетните в Сунгурларе

Въвеждат вечерен час за непълнолетните в Сунгурларе - E-Burgas.com
Снимка Уикипедия

Нови строги мерки и вечерен час за непълнолетните в община Сунгурларе. Градът е първият в Бургаско, който затвори всички детски градини и училища заради стремглавия ръст на заболели. Врати затвори и местната администрация, показа репортаж на БНТ.

Ръстът на болни в общината провокира въвеждането на по-строги мерки.

"Ако искаме да бъдем стриктни във всички правила и изисквания, трябваше да направим затваряне на училищата. Знам, че периодът е такъв, че срокът приключва и т. н., но здравето на децата и на хората е по-важно", каза кметът д-р Георги Кенов.

От училището в Сунгурларе обаче останали изненадани от внезапното затваряне. Болните деца и учители не са много.

"Така е, защото ние всяка седмица подаваме информация към РУО Бургас, на ротационен принцип бяхме. Имахме отсъстващи деца, които не е доказано, че са болни с коронавирус", каза Росица Георгиева, зам.-директор на СУ "Христо Ботев" - Сунгурларе.

Въвежда се и вечерен час – непълнолетните не могат да излизат от 20 ч. вечерта до 6 ч. сутринта без родител.

Само преди дни от COVID-19 почина 22-годишна служителка на Община Сунгурларе, затова служителите няма да работят присъствено. Преустановена е и работата на социалните услуги. До края на седмицата затворена остава и сградата на Община Сунгурларе. Всички служители вече работят от вкъщи.

Заведенията обаче остават отворени. Според общината там се спазват всички мерки и се набавя храна за работещите на първа линя.

"Готови приготвени ястия за дежурните в Спешна помощ, полицията, които са на първа линия. Ограничени места работим", каза Емилия Генова, служител в заведение.

Въпреки че маските на открито не са задължителни, повечето от местните хора ги носят.

От утре затварят и всички училища в Община Поморие. Неучебните дни ще бъдат слети с междусрочната ваканция.

Свързани статии
ОбС Сунгурларе прие с пълно мнозинство проектобюджета изготвен от администрацията на кмета инж. Димитър Гавазов Традициите оживяват на Трифон Зарезан в Сунгурларе Редовното заседание на ОбС- Сунгурларе стартира с благотворителна изложба-базар Заем от 1.2 млн лева ще тегли община Сунгурларе Дядо Жечо от сунгурларското с. Подвис отпразнува своя 100- годишен юбилей Инж. Димитър Гавазов е кандидатът за кмет от ДПС в Сунгурларе Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките
Тагове
сунгурларе вечерен час мерки непълнолетни
Коментари

Още от последните новини