Заем от 1.2 млн лева ще тегли община Сунгурларе

Заем от 1.2 млн лева ще тегли община Сунгурларе - E-Burgas.com

Заем от 1.2 млн. лв. ще изтегли община Сунгурларе, за да покрие разходването на свободни целеви средства през тази календарна година. Сумата трабва да бъде възстановена в общинската хазна до края на м. декември 2023 г. и кратките срокове за възстановяване на финансите са причина за спешната докладна записка от кмета инж. Димитър Гавазов до общинския съвет. 


Новият кредит е необходим, поради недостиг на финансов ресурс, в следствие на недостатъчно реализирани собствени приходи, финансиране изпълнението на проекти и завишение на разходите предимно за „Фонд работна заплата“, авансово финансиране по проекти и др. Промяна в разходите се отчита и в следствие завишените цени на горива, ел. енергия, материали и др. 


Тези данни станаха ясни след изготвен анализ, който съпоставя отчетите към 31 октомври 2023 г. и същия период на предходната година. 
Съгласно чл. 126 от Закона за публичните финанси, през годината свободните средства по бюджета могат да се ползват за текущо финансиране, но в края на годината трябва да са налични. 


На провелото се днес, второ редовно заседание на ОбС- Сунгурларе, местния парламент даде „зелена светлина“ за поемане на общинския дълг. 
Срокът за погасяване на заема е кратък, до м. юни 2024 г. В момента община Сунгурларе няма време да предоговаря условията по дълга, а именно да иска разсрочването му във времето. 
 

Галерия
Свързани статии
ОбС Сунгурларе прие с пълно мнозинство проектобюджета изготвен от администрацията на кмета инж. Димитър Гавазов Традициите оживяват на Трифон Зарезан в Сунгурларе Редовното заседание на ОбС- Сунгурларе стартира с благотворителна изложба-базар Дядо Жечо от сунгурларското с. Подвис отпразнува своя 100- годишен юбилей Инж. Димитър Гавазов е кандидатът за кмет от ДПС в Сунгурларе Започна делото за брутално убийство в село Терзийско Въвеждат вечерен час за непълнолетните в Сунгурларе Частичен локдаун в Средец и Сунгурларе заради ръст на новозаразените Младежи отнеха със сила спестяванията на 90-годишна жена в Сунгурларско Задържаха британец за жестоко убийство в сунгурларско село
Тагове
Димитър Гавазов сунгурларе
Коментари

Още от последните новини