70% от хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци може да останат затворени

70% от хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци може да останат затворени - E-Burgas.com

Има опасност близо 70% от хотелите в най-големите ни курорти Слънчев бряг и Златни пясъци да останат затворени този сезон.Това предупреждава вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която веднага след встъпването й в длъжност в петък е започнала срещи с бранша с цел преодоляване на "тежкото състояние" на туризма в момента. Тя призовава българите да изберат черноморските ни курорти за почивка това лято.

"Приоритет в условията на пандемия е да стимулираме българите да почиват в страната, независимо дали на море, на планина unu в СПА Kypopmume. По този начин ще подпомогнем българската икономика и ще компенсираме отлива на чужди mypucmu, казва Николова. В събота тя е имала срещи с ръководствата на морските курорти "Албена", "Св. Константин и Елена" и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Засега единственият стимул, който държавата дава, за да почиват българите у дома, е помощта от 210 лв. на чиновниците от държавната администрация.

Николова обещава предоставянето на ваучери за почивка и туризъм на широк кръг от хора да стане постоянно действаща, за да се подкрепи бранша.

 

Свързани статии
Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг Старт на зимния сезон в Банско В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч
Тагове
слънчев бряг хотели сезон туристи
Коментари

Още от последните новини