70% от хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци може да останат затворени

70% от хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци може да останат затворени - E-Burgas.com

Има опасност близо 70% от хотелите в най-големите ни курорти Слънчев бряг и Златни пясъци да останат затворени този сезон.Това предупреждава вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която веднага след встъпването й в длъжност в петък е започнала срещи с бранша с цел преодоляване на "тежкото състояние" на туризма в момента. Тя призовава българите да изберат черноморските ни курорти за почивка това лято.

"Приоритет в условията на пандемия е да стимулираме българите да почиват в страната, независимо дали на море, на планина unu в СПА Kypopmume. По този начин ще подпомогнем българската икономика и ще компенсираме отлива на чужди mypucmu, казва Николова. В събота тя е имала срещи с ръководствата на морските курорти "Албена", "Св. Константин и Елена" и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Засега единственият стимул, който държавата дава, за да почиват българите у дома, е помощта от 210 лв. на чиновниците от държавната администрация.

Николова обещава предоставянето на ваучери за почивка и туризъм на широк кръг от хора да стане постоянно действаща, за да се подкрепи бранша.

 

Свързани статии
Привличаме туристи с музикални събития Марияна Николова: Ресторантите отварят, но ще работят като тези в хотелите Вицепремиерът Марияна Николова не откри нарушения в Пампорово И Пампорово откри зимния сезон Туристическите пътувания между България и Русия може да бъдат възобновени скоро Банско стартира зимния сезон в условията на локдаун Хотели се спасяват от фалит с оферти за възстановяване след COVID-19 Властта: Ще има зимен сезон, готови ли са курортите Връщат парите за неосъществени екекурзии Рекламират зимния ни туризъм с 2.4 млн. лв. пред съседите
Тагове
слънчев бряг хотели сезон туристи
Коментари

Още от последните новини