19 са новите случаи на коронавирус у нас

19 са новите случаи на коронавирус у нас - E-Burgas.com

„За вчера - 24 часа, общо 19 са новите случаи на Covid-19 у нас, от тях в болница са 9", съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Няма нова област, която да е засегната, общо случаите на коронавируса са 695, увеличението е с 2,8% в сравнение с предишния ден. Активни са 581 случая. В София са 14 от тези 19 - в Александровска болница двама, в „Токуда" - 1, в Инфекциозна болница - 1 и 10 амбулаторни. В Стара Загора са четирима - двама мъже и две жени, които са настанени в Университетската болница, в Благоевград - 1 мъж на 33 г. с двустранна пневмония и доказан коронавирус.

Медицински персонал - 37, има още един случай, който е акушерка на 43 г. от Центъра за спешна медицинска помощ. Общо от работещите в Спешна медицинска помощ досега са 9 лица с доказан коронавирус. Там се извършва и масово тестуване на персонала вече почти половината са тестувани.

Излекувани са 81 души - 10 нови, 8 мъже и две жени. Във ВМА един, във Варна - 5, в Бургас - двама, в Добрич - 1, в Сливен - 1. Общо 55 мъже и 26 жени на средна възраст 47 години. Починалите са 35, съобщи още ген. Мутафчийски.

Свързани статии
В Бургас тръгва подписка срещу изграждането на подземен паркинг 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат Цензурирано ли беше онлайн обсъждането за подземния паркинг в Бургас? 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали Четирима души починаха от ковид в Бургаско, само три са общините без нови случаи Новият шеф на хотел "България" ще решава проблема с паркирането за своя сметка 65 са новозаразените в Бургас, 750 в страната 753 са новите случаи на ковид, 37 в област Бургас
Тагове
коронавирус българия
Коментари

Още от последните новини