12 000 души са намерили работа по време на кризата

12 000 души са намерили работа по време на кризата - E-Burgas.com

12 000 души са намерили работа по време на кризата Това заяви социалният министър Деница Сачева в сутрешния блок на бТВ.

С еднократната помощ дадохме възможност на работещите хора, в момента в неплатен отпуск, да могат да получат тази помощ. Нашето желание да подпомогнем работещите хора, заяви още Сачева.

Тези 375 лева ще бъдат налични и ще може да се кандидатства за тях още следващата седмица. Нашите ангажименти са насочени към това да разширим патронажната грижа. Надяваме се да достигнем до почи 60 000 души в цялата страна. За последната три дни има спад на регистрациите на безработни в бюрата по труда, допълни Сачева. 

По думите й 30 000 хиляди души ще запазяват своята работа, защото вече има 2000 работодатели, кандидаствали по мярката 60:40.

 

Свързани статии
Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Рязък скок на безработицата в областта Шестима безработни у нас се борят за едно работно място Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода
Тагове
работа криза
Коментари

Още от последните новини