12 000 души са намерили работа по време на кризата

12 000 души са намерили работа по време на кризата - E-Burgas.com

12 000 души са намерили работа по време на кризата Това заяви социалният министър Деница Сачева в сутрешния блок на бТВ.

С еднократната помощ дадохме възможност на работещите хора, в момента в неплатен отпуск, да могат да получат тази помощ. Нашето желание да подпомогнем работещите хора, заяви още Сачева.

Тези 375 лева ще бъдат налични и ще може да се кандидатства за тях още следващата седмица. Нашите ангажименти са насочени към това да разширим патронажната грижа. Надяваме се да достигнем до почи 60 000 души в цялата страна. За последната три дни има спад на регистрациите на безработни в бюрата по труда, допълни Сачева. 

По думите й 30 000 хиляди души ще запазяват своята работа, защото вече има 2000 работодатели, кандидаствали по мярката 60:40.

 

Свързани статии
Граждани искат среща с областния заради водната криза Нанков: Дори да не вали година и половина, водата в "Камчия" е достатъчна Борисов: Предстои най-тежката година и половина, подготвяме план за излизане от кризата Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата Общината подава ръка на безработни младежи Област Бургас на 11-то място по средна работна заплата в страната Рекорден спад на българската икономика с 9,8% Удължават с три месеца мярката 60 на 40, ето как да кандидатствате 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Туризмът ще бори кризата с помощ от 50 млн лева
Тагове
работа криза
Коментари

Още от последните новини