12 000 души са намерили работа по време на кризата

12 000 души са намерили работа по време на кризата - E-Burgas.com

12 000 души са намерили работа по време на кризата Това заяви социалният министър Деница Сачева в сутрешния блок на бТВ.

С еднократната помощ дадохме възможност на работещите хора, в момента в неплатен отпуск, да могат да получат тази помощ. Нашето желание да подпомогнем работещите хора, заяви още Сачева.

Тези 375 лева ще бъдат налични и ще може да се кандидатства за тях още следващата седмица. Нашите ангажименти са насочени към това да разширим патронажната грижа. Надяваме се да достигнем до почи 60 000 души в цялата страна. За последната три дни има спад на регистрациите на безработни в бюрата по труда, допълни Сачева. 

По думите й 30 000 хиляди души ще запазяват своята работа, защото вече има 2000 работодатели, кандидаствали по мярката 60:40.

 

Свързани статии
Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза 80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Експерти обясниха сценариите за енергийната ни сигурност Над 7000 украинци са наети на работа у нас Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20% 25% от заведенията загубили битката с пандемията
Тагове
работа криза
Коментари

Още от последните новини