12 000 души са намерили работа по време на кризата

12 000 души са намерили работа по време на кризата - E-Burgas.com

12 000 души са намерили работа по време на кризата Това заяви социалният министър Деница Сачева в сутрешния блок на бТВ.

С еднократната помощ дадохме възможност на работещите хора, в момента в неплатен отпуск, да могат да получат тази помощ. Нашето желание да подпомогнем работещите хора, заяви още Сачева.

Тези 375 лева ще бъдат налични и ще може да се кандидатства за тях още следващата седмица. Нашите ангажименти са насочени към това да разширим патронажната грижа. Надяваме се да достигнем до почи 60 000 души в цялата страна. За последната три дни има спад на регистрациите на безработни в бюрата по труда, допълни Сачева. 

По думите й 30 000 хиляди души ще запазяват своята работа, защото вече има 2000 работодатели, кандидаствали по мярката 60:40.

 

Свързани статии
Рекорден спад на българската икономика с 9,8% Удължават с три месеца мярката 60 на 40, ето как да кандидатствате 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Туризмът ще бори кризата с помощ от 50 млн лева С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването По-малко безработни и повече започнали работа за трета поредна седмица Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година Бюрото по труда намира работа на все повече хора, но на ден се регистрират над 1500 Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 Близо 300 хил. са безработните у нас
Тагове
работа криза
Коментари

Още от последните новини