Пускат три нови автобусни линии, свързват „Меден рудник“ директно с „Изгрев“ и „Славейков“

Б11, Б12 и 9 решават проблемите с новата транспортна схема на Бургас

Три нови линии ще заработят в бургаския градски транспорт, които ще свързват директно големите най-големите бургаски комплекси. Това ще са автобусни линии Б11, Б12 и 9 и ще заработят още от този петък. Информацията бе съобщена преди минути от пресконференция с участието на общинския превозвач „Бургасбус“.

Линиите са създадени след серия от разговори с жителите на „Меден рудник“ и са съобразени с предложенията на „Бургасбус“ още при създаването на новата транспортна схема.

Новите линии Б11 и Б12 ще заменят досегашните 11А и 12А, които ще бъдат заличени от новата схема и ще спрат да съществуват и ще допълват Бързата линия, заявяват от „Бургасбус“. Освен това двете линии ще наситят с превозни средства местата, където има нужда от намаляне на интервала между автобусите – вероятно бургаските квартали Крайморие и Лозенец. Те ще бъдат и алтернатива на маршрутите, където към момента липсват валидатори в превоз ните средства.

Б11 ще минава през ул. „Въстаническа“, бул. „Захари Стоянов“, а след като излезе от „Меден рудник“ ще се връща по ул. „Индустриална“. Важно е да се знае, че Б11 и Б12 ще използват старите спирки на Терминал „Юг“ и няма да влиза в отбивката преди терминала. Пътят на Б11 ще продължава по бул. „Демокрация“ и ще стига до Терминал „Изгрев“ по ул. „Петко Задгорски“. Така ще се свързва Зона Б на „Меден рудник“ с ж.к. „Изгрев“.

Другата линия Б12 ще покрива Зона А на комплекса и ще я свърза в ж.к. „Славейков“. Автобусът отново ще минава през ул. „Индустриална“ и бул. „Демокрация“. На кръговото в ж.к. „Зорница“ ще продължава по бул. „Янко Комитов“ и ще достига Терминал „Славейков“ .

Третата нова линия – 9 ще свързва „Меден рудник“ със „Славейков“. Тя ще е оптимизирана комбинация от линиите 91 и 92, които също вече ще бъдат извън строя. Линия 9 ще запази възможността на пътниците от всички зони в „Меден рудник“ да направят връзка с центъра на града, както и с площад „Трапезица“ и автогара „Запад“. Тези, които досега използваха спирките на улиците „Гладсотн“ и „Сан Стефано“ ще ползват тези на бул. „Христо Ботев“.

Сподели новината:

Коментари