Засилени са ограниченията на входовете и изходите на големите градове

Засилени са ограниченията на входовете и изходите на големите градове  - E-Burgas.com

Около трите почивни дни ще важат всички действащи ограничения за влизане и излизане от София и другите областни градове. Ще бъдат изисквани декларации с основанията за пътуване, заяви комисар Веселин Младенов от Охранителна полиция.

Той обяви, че до момента са проверени над 55 хиляди декларации, като над 6 процента от тях са с невярно съдържание.

„Малко над 3400 са декларациите, в които се установява несъответствие - гражданите са посочили, че отиват на работа, но нямат регистриран трудов договор. 466 дори са регистрирани като безработни", каза комисар Младенов вчера.

По тази причина са образувани над 1300 досъдебни производства.

От полицията констатират и все повече нарушения на новите изисквания за посещаване на паркове и все повече хора не носят маски, каза още комисар Веселин Младенов от Охранителната полиция. За денонощието от столицата са излезли около 40 000 автомобила. По статистика върнатите граждани са около 7-8 000, каза Любомир Костадинов от Столичната пътна полиция.

Очаква се магистралите да са натоварени през целия ден.

На КПП-тата полицаите преценяват кого да проверят за алкохол, като непрекъснато се отклоняват автомобили за проверка според преценката на проверяващите полицаи.

„В декларациите, които гражданите оставят на КПП-тата с мотива, че отиват на работа, трябва да е подаден номер на управителя на фирмата, като колегите звънят за проверка, - не винаги, но в повечето случаи". Има и брутални случаи на опити за минаване, но хора, отиващи на почивка, няма да бъдат пропускани.

Пикът на завръщащи се очаква на 6-ти май вечерта или 7-ми сутринта, добави Костадинов.

Още вчера от Вътрешното министерство предупредиха, че основанието за влизане и излизане от областните градове трябва да е посочено в декларация и да бъде по обективни причини.

Няма да се допуска преминаването на хора тръгнали на почивка. Ще важат основания като постоянен и настоящ адрес и грижи за възрастен роднина.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания
Тагове
трафик ограничения кпп пътуване
Коментари

Още от последните новини