Започна строителството на нова детска градина в Бургас (Снимки)

Започна строителството на нова детска градина в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ до блок 156. Тя ще носи името „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „Раковина“.

Ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района.

На първия етаж ще бъдат разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Освен това, детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Освен изграждането на детска градина „Морско конче“ скоро стартира и строителството на още две нови детски заведения - ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.

Галерия
Свързани статии
Бургаска детска градина вече си има площадка по безопасност на движението (Снимки) Поморие въвежда иновативна методика в детска градина Бургас ще има детска ясла, отоплявана с геотермална енергия Детска градина в Поморие спечели проект за геотермална енергия Важно за родителите: От 1 март може да се запознаете с електронната система за прием в ясла и детска градина Бургаска ясла ще се отоплява с геотермална енергия Поморие спечели проект за саниране на детска градина Одобриха проект за нова детска градина в Поморие Слънцето в Бургас днес изкара навън децата от ДГ "Пинокио" (Снимки) Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия
Тагове
детска градина
Коментари

Още от последните новини