Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия

Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия  - E-Burgas.com

При необходимост такава ще бъде обособена и в ж.к. „Меден рудник“

Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са ангажирани в бургаските болници. В нея има и яслени групи. Това съобщи лично кметът на община Бургас Димитър Николов.

„Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени“, разкри кметът.

Детската градина е в близост до УМБАЛ и други лечебни заведения. Капацитетът й е за над 300 деца. При необходимост ще бъде осигурена още една детска градина в ж.к. “Меден рудник”.

„До края на седмицата ще създадем необходимата организация съвсестно с болниците.

Това се налага, защото точно в този момент няма как бургаските болници да се лишат от лекари и медицински персонал, а присъствието на всеки един медик на работа е от огромно значение за всички нас“, каза още Николов.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
детска градина лекари първа линия ковид
Коментари

Още от последните новини