Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия

Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия  - E-Burgas.com

При необходимост такава ще бъде обособена и в ж.к. „Меден рудник“

Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са ангажирани в бургаските болници. В нея има и яслени групи. Това съобщи лично кметът на община Бургас Димитър Николов.

„Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени“, разкри кметът.

Детската градина е в близост до УМБАЛ и други лечебни заведения. Капацитетът й е за над 300 деца. При необходимост ще бъде осигурена още една детска градина в ж.к. “Меден рудник”.

„До края на седмицата ще създадем необходимата организация съвсестно с болниците.

Това се налага, защото точно в този момент няма как бургаските болници да се лишат от лекари и медицински персонал, а присъствието на всеки един медик на работа е от огромно значение за всички нас“, каза още Николов.

Свързани статии
Вече сме в зелената зона на ковид картата на Европа 105 са новозаразени с ковид у нас, седем за починали Ковид атакува 110 българи, Бургас без нито един нов случай Бургас вече е в зелената ковид зона на разпространение 123 са новите случаи на ковид у нас Подпомагат 131 болници в борбата срещу пандемията Малко над 1% са новозаразените с ковид у нас Утвърдихме образец на цифров сертификат за преболедуване на COVID-19 Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар
Тагове
детска градина лекари първа линия ковид
Коментари

Още от последните новини