Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия

Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия  - E-Burgas.com

При необходимост такава ще бъде обособена и в ж.к. „Меден рудник“

Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са ангажирани в бургаските болници. В нея има и яслени групи. Това съобщи лично кметът на община Бургас Димитър Николов.

„Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени“, разкри кметът.

Детската градина е в близост до УМБАЛ и други лечебни заведения. Капацитетът й е за над 300 деца. При необходимост ще бъде осигурена още една детска градина в ж.к. “Меден рудник”.

„До края на седмицата ще създадем необходимата организация съвсестно с болниците.

Това се налага, защото точно в този момент няма как бургаските болници да се лишат от лекари и медицински персонал, а присъствието на всеки един медик на работа е от огромно значение за всички нас“, каза още Николов.

Свързани статии
Големите европейски държави отново затягат мерките срещу ковид Слънцето в Бургас днес изкара навън децата от ДГ "Пинокио" (Снимки) МИнистерство отпуска 129 млн.лв. за борба с пандемични кризи Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Три пъти повече излекувани от ковид през последната седмица Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на забарзените Ваксината срещу ковид може да дойде на 25 декември Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС започва на 27 Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява
Тагове
детска градина лекари първа линия ковид
Коментари

Още от последните новини