Детска градина в Поморие спечели проект за геотермална енергия

Детска градина в Поморие спечели проект за геотермална енергия  - E-Burgas.com

На официална церемония в Министерството на енергетиката кметът на община Поморие Иван Алексиев подписа договор за изграждане на геотермално отопление в ДГ „Веселушко”.

Финансирането е безвъзмездно и е осигурено по програма ”Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г.

В рамките на година и половина в детското заведение ще бъде изградена термопомпена инсталация за отопление, охлаждане и битово горещо водоснабдяване, което значително ще повиши енергийната ефективност в сградата, ще допринесе за значителни икономии на енергия и ще подобри комфорта на малчуганите и персонала.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива
Тагове
детска градина поморие проект
Коментари

Още от последните новини