Започна последният етап от изграждането на пристанището в Поморие (Снимки)

Започна последният етап от изграждането на пристанището в Поморие (Снимки) - E-Burgas.com

Започнаха строителните дейности по заключителния втори етап от изграждането на рибарското пристанище в Поморие, които включват окончателно му затваряне и защита на всички съдове, акостиращи в него. На стартиращата пресконференция по проекта, кметът на община Поморие Иван Алексиев обяви, че на самото пристанище ще бъде изградена бензиностанция и ще бъде построено голямо хале за ремонт на морските съдове, а два стационарни крана ще извеждат лодките до съответното място.

„Радвам се, че успяхме да защитим и този проект. В рамките на първия етап реализирахме голяма част от дейностите, но ни предстои още работа. Към момента на рибарското пристанище има изградени – 2 броя рибарски хелинга, общо 76 места за лодки, плюс още 8 допълнителни места за малки рибарски корабчета. След приключване на втория етап от реконструкцията и модернизацията на пристанището, капацитетът му ще бъде удвоен. Бензиностанция ще даде възможност лодките да бъдат зареждани на място и ще спести много време и усилия на всички работещи. Предвидили сме и други нови съоръжения, с които да улесним работата на рибарите“, обяви още кметът Алексиев пред присъстващите на събитието.

Мащабните дейности във втория етап включват още: изграждане на понтони; видеонаблюдение; допълнително оборудване на рибната борса със система за замразяване на нежелания улов; изграждане на компостираща инсталация за водорасли и осигуряване на мощен агрегат, който да захранва пристанището, при наличие на проблеми с електричеството.

Проектът „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап“ се реализира със средства по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.”.

Крайният срок за изпълнение е 27-ми септември 2021 г.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще отбележи 3 март с официална програма В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните Подменят уличното осветление в Поморийско Поморие няма да вдига данъците през 2021 Непълнолетни пребиха ученик в покрайнините на поморийско село Зелена светлина за изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие Бургаски депутат показа в парламента качеството на новия път край Поморие (Снимки) Община Поморие предостави техника на местната болница В Поморие приеха декларация против изграждането на мидена ферма в района Опесъчават пътищата около Поморие, няма непроходими участъци в общината
Тагове
поморие пристанище
Коментари

Още от последните новини