Задържаха под стража мъж, обвинен за палеж в Русокастро

Задържаха под стража мъж, обвинен за палеж в Русокастро - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М., обвинен в извършване на палеж.

Той е обвинен за това, че запалил чуждо имущество на значителна стойност. Престъплението е осъществено на 28.02.2021 година в село Русокастро, обл. Бургас.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е подпалил товарен автомобил и постройка, както и намиращите се в нея вещи. Причина за извършения палеж са влошени междуличностни отношения между обвиняемия и собственика на подпалените вещи. Назначената по делото пожаротехническа експертиза показва, че палежът е могъл да нанесе щети на стойност над 15 000 лева.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Свързани статии
Хванаха 50-годишен бургазлия в столицата, издирван е за убийство Разбиха наркооранжерия на 20-годишен в центъра на Бургас, задържани са и две девойки Междусъседска свада вкара за пореден път Димитър Милков в ареста Три млади бургазлийки клиентки на прокуратурата заради търговия с наркотици Арестуваха десет дилъри в Бургас за седмица Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро Решетки за Стефан заради бутилка Блек Рам от 7,90 лв. 17-годишна ученичка от Бургас е задържана за разпространение на наркотици Множество арести и глоби при мащабна акция в Бургаско Продължава акцията срещу наркодилърите в Бургаско
Тагове
камено арест палеж русокастро
Коментари

Още от последните новини