Задържаха под стража мъж, обвинен за палеж в Русокастро

Задържаха под стража мъж, обвинен за палеж в Русокастро - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М., обвинен в извършване на палеж.

Той е обвинен за това, че запалил чуждо имущество на значителна стойност. Престъплението е осъществено на 28.02.2021 година в село Русокастро, обл. Бургас.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е подпалил товарен автомобил и постройка, както и намиращите се в нея вещи. Причина за извършения палеж са влошени междуличностни отношения между обвиняемия и собственика на подпалените вещи. Назначената по делото пожаротехническа експертиза показва, че палежът е могъл да нанесе щети на стойност над 15 000 лева.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията 72 часа кауш за двама каналджии помогнали на 121 нелегални чужденци у нас Трагедия с триколка в Русокастро Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Бургаско „Ауди“ пламна в „Изгрев“ Над 300 хил. тона зърно са открити в база в Камено Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ
Тагове
камено арест палеж русокастро
Коментари

Още от последните новини