Над 300 хил. тона зърно са открити в база в Камено

Над 300 хил. тона зърно са открити в база в Камено - E-Burgas.com

Над 300 000 тона зърно с неизяснен произход е открито при проверка на зърнена база в бургаската община Камено. Това съобщават от НАП.

Проверката е направена от инспектори "Фискален контрол" на НАП, служители от Министерство на земеделието и храните и МВР.

Проверката в базата в село Камено е част от продължаващата от началото на март кампания на НАП, която цели да гарантира спазването на всички законови изисквания, регламентиращи доставките и търговията със зърно, олио, брашно, захар и др.

Откритите в силоза край бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да установяват произхода им. Фирмата, собственик на зърнобазата, е отказала да съдейства на проверяващите.

"Служителите от звеното за фискален контрол осъшествяват непрекъснато наблюдение и анализ на доставките и търговията със зърно, олио и други хранителни продукти. Търговците и производителите трябва да са наясно, че ние имаме информация и няма да допуснем заобикаляне на данъчните изисквания", казва изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

 

Свързани статии
И зърнопроизводителите са против новата тол система НАП съветва да не се разчита на пощите за данъчните декларации Камено догони Бургас по новозаразени с коронавирус НАП следи под лупа износа на зърно Увеличават здравните вноски на безработните от април НАП Бургас събра 240 млн. лева просрочени задължения Деца откраднаха и потрошиха лаптопи в селско училище в Камено Младеж отиде на гости при приятел в Камено и му изби зъбите Запечатаха обект за зареждане с течни горива в Бургас Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ
Тагове
камено зърно нап
Коментари

Още от последните новини