Над 300 хил. тона зърно са открити в база в Камено

Над 300 хил. тона зърно са открити в база в Камено - E-Burgas.com

Над 300 000 тона зърно с неизяснен произход е открито при проверка на зърнена база в бургаската община Камено. Това съобщават от НАП.

Проверката е направена от инспектори "Фискален контрол" на НАП, служители от Министерство на земеделието и храните и МВР.

Проверката в базата в село Камено е част от продължаващата от началото на март кампания на НАП, която цели да гарантира спазването на всички законови изисквания, регламентиращи доставките и търговията със зърно, олио, брашно, захар и др.

Откритите в силоза край бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да установяват произхода им. Фирмата, собственик на зърнобазата, е отказала да съдейства на проверяващите.

"Служителите от звеното за фискален контрол осъшествяват непрекъснато наблюдение и анализ на доставките и търговията със зърно, олио и други хранителни продукти. Търговците и производителите трябва да са наясно, че ние имаме информация и няма да допуснем заобикаляне на данъчните изисквания", казва изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

 

Свързани статии
Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards От днес декларираме доходите си пред НАП Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър НАП спря над 130 онлайн сайта за залагане без лиценз Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Пациент нападна медик докато го лекува 72 часа кауш за двама каналджии помогнали на 121 нелегални чужденци у нас От август ще се издават електронни направления за хоспитализация И зърнопроизводителите са против новата тол система
Тагове
камено зърно нап
Коментари

Още от последните новини