Зачестяват случаите на агресия между деца

Зачестяват случаите на агресия между деца - E-Burgas.com
Архив Bulgaria On Air

Случаите на агресия между деца се проявяват, когато безсилието вземе превес. Това обясни в ефира на NOVA психологът Ина Антонова. По думите ѝ дефицитът на внимание от родителите и прекаленото време пред смартфоните и гледането на филми с насилие водят до случаите на агресия, подобни на този в столичен мол.

„Това е поколение, израснало пред смартфоните, за да не ни пречи да сме на работа, за да не ни пречи да сме свободни. Поколение, израснало пред телевизорите и гледало насилие. Тези провокации в съзнанието на децата водят до тези проявления, които днес се опитваме да коментираме като негативни”, посочи психологът.

По думите на Антонова превенцията на подобни прояви се състои в поведението на родителите. Именно те трябва да обръщат повече внимание на децата си.

„Повече от родителите са притиснати от обстоятелствата и повечето деца точно от това поколение абсолютно по никакъв начин не са видели достатъчно внимание, за да бъдат разбрани. Тези деца не могат да осъзнаят достатъчно ясно, че това, което гледат във филмите - не работи в реалния живот”, коментира тя.

Според психолога санкциите при подрастващите имат известна стойност. Тя обаче смята, че не трябва да се стига до този етап. Антонова каза, че е по-удачно децата да се предпазят от идеята да стигат до подобна агресия.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират 1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението Децата от катастрофиралия автобус на "Тракия" остават в тежко, но стабилно състояние Държавна агенция за закрила на детето се самосезира по случай с насилие между деца
Тагове
агресия деца
Коментари

Още от последните новини