Все повече украинци напускат България

Все повече украинци напускат България - E-Burgas.com
Снимка: AP

Броят на напускащи страната ни украинци е по-висок, в сравнение с влизащите в България.

Това съобщи на БТА за наблюдаваната тенденция през последните дни директорът на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.

По думите му, през пункта само през последното денонощие са преминали 27 автобуса с украинска регистрация, отправяйки се към Румъния. В същото време в България са влезли 7 автобуса с украинци, бягащи от войната.
 
БЧК продължава да помага на бежанците с храна и минерална вода независимо в коя посока потеглят, каза д-р Еринозов. Директорът допълни, че от началото на бежанската вълна БЧК-Добрич вече е оказал помощ на повече от 30 000 украинци, включително и с лекарства, медикаменти, дрехи, санитарни материали и други.

Червенокръстката организация осигурява денонощно дежурство на ГКПП-Дуранкулак като в пиковите дни - от сряда до събота включително, по двама до четирима доброволци посрещат и изпращат бежанците.

Д-р Артюн Еринозов коментира, че БЧК като неправителствена организация може само да подкрепя държавата в ситуацията с бежанския поток от Украйна. За съжаление, стана ясно, че доброволци извън БЧК на практика почти няма. От общинските доброволни формирования в Добричка област само структурата в Генерал Тошево даде няколко дежурства на ГКПП-Кардам, посочи директорът на Областния съвет на БЧК.

Свързани статии
Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия Рамзан Кадиров: Асселям алейкум! Украйна е закрит въпрос, на мен ми е интересна Полша... Сорос: Цивилизация може да не оцелее заради войната в Украйна Висш военен в Украйна: Путин има рак, но му остават още няколко години
Тагове
Украйна война бежанци
Коментари

Още от последните новини