Волен Сидеров се сдоби с две обвинения, пускат го срещу 50 хил. лв. гаранция

Волен Сидеров се сдоби с две обвинения, пускат го срещу 50 хил. лв. гаранция - E-Burgas.com
БГНЕС

Софийската районна прокуратура е повдигнала две обвинения на столичния общински съветник и лидер на АТАКА Волен Сидеров, съобщиха от прокуратурата.

На Сидеров му е наложена парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка, предаде "Дарик".

Второто обвинение на Сидеров е за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай по време на телевизионно предаване излъчено на 13 април: "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!"; "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!".

Волен Сидеров днес се е явил в СДВР, за да му бъдат предявени обвиненията. Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок.

Свързани статии
Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Волен вилня и на "Витошка", заплашва да раздава шамари (видео) Волен: Костадин не е новият Волен! Волен Сидеров ще се пробва за президент Осъдиха България заради антиромска реч на Сидеров отпреди 15 години Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване Волен Сидеров не се яви на разпит Сидеров си навлече проблеми с прокуратурата заради призива „Излезте масово на Великден"
Тагове
Волен Сидеров обвинения
Коментари

Още от последните новини