Сидеров си навлече проблеми с прокуратурата заради призива „Излезте масово на Великден"

Сидеров си навлече проблеми с прокуратурата заради призива „Излезте масово на Великден

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Волен Сидеров чрез средствата за масово осведомяване, с цел подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки, въпреки обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение.

В телевизионно предаване, излъчено на 12 април Сидеров многократно призовава за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус, се казва в съобщение от пресцентъра на прокуратурата. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Разследването е възложено на разследващ полицай при СДВР-МВР.

Свързани статии
Волен вилня и на "Витошка", заплашва да раздава шамари (видео) Волен: Костадин не е новият Волен! Волен Сидеров ще се пробва за президент Осъдиха България заради антиромска реч на Сидеров отпреди 15 години Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване Волен Сидеров се сдоби с две обвинения, пускат го срещу 50 хил. лв. гаранция Волен Сидеров не се яви на разпит
Тагове
Волен Сидеров
Коментари

Още от последните новини