Волен Сидеров не се яви на разпит

Волен Сидеров не се яви на разпит  - E-Burgas.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказвал да приеме призовката и да се яви на разпит в полицията, съобщи "24 часа", като се позова на разследващи.

Тази сутрин от Софийската районна прокуратура съобщиха, че са се самосезирали по повод телевизионно участие на Сидеров по партийната телевизия "Алфа" в неделя.

 "В телевизионно предаване, излъчено на 12 април 2020 г., Сидеров многократно призовава за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус.  Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!", се казва още в съобщението на прокуратурата.

Разследването е възложено на разследващ полицай от СДВР. Днес преди обед призовкар отишъл в телевизия "Алфа", за да връчи призовка на партийния лидер, който по настоящем е общински съветник.

Волен Сидеров не бил намерен, а работещите в телевизията отказвали да съдействат и да кажат на органите на реда къде се намира. В следобедните часове все пак призовката била връчена на лидера на "Атака", но не лично, а чрез адвокат.

От прокуратурата не уточняват по кой член от Наказателния кодекс е разследването, но най-вероятно става дума за коригирания заради извънредното положение текст за нapyшaвaнe нa мepĸите пpoтив paзпpocтpaнeниeтo нa зapaзнa бoлecт пo вpeм

Свързани статии
Волен вилня и на "Витошка", заплашва да раздава шамари (видео) Волен: Костадин не е новият Волен! Волен Сидеров ще се пробва за президент Осъдиха България заради антиромска реч на Сидеров отпреди 15 години Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване Волен Сидеров се сдоби с две обвинения, пускат го срещу 50 хил. лв. гаранция Сидеров си навлече проблеми с прокуратурата заради призива „Излезте масово на Великден"
Тагове
Волен Сидеров
Коментари

Още от последните новини