Волен Сидеров не се яви на разпит

Волен Сидеров не се яви на разпит  - E-Burgas.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказвал да приеме призовката и да се яви на разпит в полицията, съобщи "24 часа", като се позова на разследващи.

Тази сутрин от Софийската районна прокуратура съобщиха, че са се самосезирали по повод телевизионно участие на Сидеров по партийната телевизия "Алфа" в неделя.

 "В телевизионно предаване, излъчено на 12 април 2020 г., Сидеров многократно призовава за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус.  Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!", се казва още в съобщението на прокуратурата.

Разследването е възложено на разследващ полицай от СДВР. Днес преди обед призовкар отишъл в телевизия "Алфа", за да връчи призовка на партийния лидер, който по настоящем е общински съветник.

Волен Сидеров не бил намерен, а работещите в телевизията отказвали да съдействат и да кажат на органите на реда къде се намира. В следобедните часове все пак призовката била връчена на лидера на "Атака", но не лично, а чрез адвокат.

От прокуратурата не уточняват по кой член от Наказателния кодекс е разследването, но най-вероятно става дума за коригирания заради извънредното положение текст за нapyшaвaнe нa мepĸите пpoтив paзпpocтpaнeниeтo нa зapaзнa бoлecт пo вpeм

Свързани статии
Осъдиха България заради антиромска реч на Сидеров отпреди 15 години Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване Волен Сидеров се сдоби с две обвинения, пускат го срещу 50 хил. лв. гаранция Сидеров си навлече проблеми с прокуратурата заради призива „Излезте масово на Великден"
Тагове
Волен Сидеров
Коментари

Още от последните новини