Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков - E-Burgas.com
БГНЕС

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е особено тежък, се казва в съобщението на апелативната прокуратура. 

„Обвиняемият при управление на лек автомобил Audi Q7 е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не е спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков“, посочват от прокуратурата.

Случаят е особено тежък, тъй като шофьорът е управлявал колата след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам, предава "Дарик". Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като това е извършено на оживено място допълват от прокуратурата.

Прокуратурата поиска и постоянен арест за Кристиан Николов.

Противоепидемичените мерки налагат ограничение в начина, по който ще заседава градският съд. Така в съдебната зала, освен съдията, ще са само представител на прокуратурата и защитникът на 22-годишния младеж.

Кристиан Николов е обвинен за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици. Той ще участва в заседанието по скайп.

Свързани статии
Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Турски Хюндай връхлетя върху Ровър на жандармерията край Стоилово
Тагове
обвинения Кристиян Николов катастрофа Милен Цветков
Коментари