Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция

Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция  - E-Burgas.com

Сили и средства от Сухопътни войски в състав до 150 военнослужещи и 20 единици техника изпълняват от днес задачи за подпомагане на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската граница, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

Военнослужещите, които са от състава на Центъра за подготовка на специалисти, както и от 2-а и 61-а механизирани бригади, провеждат съвместни патрули със служители на гранична полиция в районите за отговорност на ГПУ „Малко Търново“, ГОДГ „Граматиково“, ГОДГ „Звездец“, ГПУ „Болярово“ и ГПУ „Средец“.

Сухопътните войски ще изпълняват задачи по охрана на държавната граница до отпадане на необходимостта. Включването на военнослужещите е в изпълнение на „Плана за провеждане на операция на Сухопътните войски за участие в охрана на южната граница на Република България и за противодействие на засилен миграционен натиск, съвместно с органите на МВР“, уточняват от ведомството.


 

Свързани статии
Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Военни унищожиха плаваща мина край Камчия (Снимки) Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия Засилват охраната на въздушното ни пространство, два самолета са в постоянство дежурство Облекчават трафика по южната граница Мигранти се фукат с клип в "Tik-Tok" как минават границата с Турция Включваме се в учението на НАТО с 1000 военни? Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница И армията се включва в охраната на границата с Турция
Тагове
граница охрана военни
Коментари

Още от последните новини