Владимир Генчев остава в ареста заради вандалските си прояви в "Изгрев"

Владимир Генчев остава в ареста заради вандалските си прояви в

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Владимир Генчев, привлечен като обвиняем за извършени три престъпления – противозаконна повреда на чуждо имущество, хулиганство и възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си.

Владимир Г. е привлечен като обвиняем за това, че на 31.08.2020 г., в гр. Бургас, в условията на продължавано престъпление, противозаконно повредил чужди движими вещи – игрални автомати, лаптоп, компютър в две игрални зали „Елит" и „Версай", всички повредени вещи на обща стойност около 17 800 лв. (престъпление по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК). За това престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода" до 5 години. Владимир Г. е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в условията на продължавано престъпление и в съвкупност с гореописаното деяние, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото, като блъскал и чупел намиращите се в игралните зали движими вещи и удрял безразборно гражданите (престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 23, ал. 1 от НК). Наказанието за това деяние е до 2 години „Лишаване от свобода" или „Пробация". Владимир Г. е привлечен като обвиняем и за това, че противозаконно пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си, като след многократно издадено устно разпореждане „Спри на място!" не изпълнил същото, направил опит да избяга, с цел да осуети разкриването на престъплението и оказал яростна съпротива при задържането му (престъпление по чл. 270, ал. 1, вр. чл. 23, ал. 1 от НК). Предвиденото в закона наказание за това престъпление е „Лишаване от свобода" до 3 години или „Глоба" от 500 до 2 000 лв.

 Отчитайки ранния етап на разследване, Бургаският районен съд прие, че в случая е налице обоснованото подозрение обвиняемият да е съпричастен към престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Отбелязаните от защитата несъответствия на част от показанията на свидетелите – очевидци, по мнението на съда не разколебават това подозрение.

Според Бургаският районен съд действително обвиняемият е реабилитиран за предишните си осъждания и има постоянен адрес. Наличните по делото доказателства обаче показват, че Владимир Г. не е бил установен за призоваване в качеството на обвиняем по друго наказателно производство през 2020 г., поради което е бил обявен за общодържавно издирване. Това производство е възобновено след процесните събития, което показва на съдебната инстанция, че обвиняемият не е бил издирен в продължение на шест месеца.

Районен съд – Бургас прие, че е реална опасността и Владимир Г. да извърши престъпление ако не бъде задържан под стража, тъй като спрямо него е налице висящо наказателно производство, отново за повреда на игрални автомати в игрална зала. За съда извършените деяния са с по-голяма обществена опасност предвид времето, мястото, начина на извършване на деянията и интензитета им, както и изразена безпричинна агресия. Посочените обстоятелства формираха в съда и извод за висока степен на риск от извършване на престъпление, ако обвиняемият бъде на свобода.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът
Тагове
казино прокуратура арест
Коментари

Още от последните новини