РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал

РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал - E-Burgas.com
Снимка "Да запазим Корал"

РИОСВ–Бургас е извършила оглед по сигнала за разораване над плаж Корал, съобщава в публикация сайтът Dnes.bg.

Директорът на екоинспекцията Павел Маринов посочи, че на мястото няма дюни, но има инвестиционно намерение, като повече информация може да бъде дадена през работната седмица.

Във фейсбук групата " Да запазим Корал" бяха публикувани снимки, които показват, че машини са преминали на терена над плажа и са го разорали. Със снимките са качени и документи, от които става ясно, че на мястото ще бъде изграден къмпинг за кемпери и каравани.

"Ей така, между капките, с измислени документи, и зад Корал започва да се строи. Без никакви реални документи разрещаващи строителство. В новообявената защитена зона в Натура2000. Точно в момента, под претекста че се прави АЖУРНА ОГРАДА (като вечната ограда на Корал), се унищожава от багер всичко. След това щяло да има бунгала и т.н. и нека кочината да започне. И примерно цялата канализация на новия град по дерето и на Корал... Били говорили с кмета, вероятно той им е дал думичката "ажурна ограда", написаха от групата.

 

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал Рибарите в Царево бесни след обявяването на залива "Корал" за защитена територия Борислав Сандов: Намерението на кмета на Царево да обжалва заповедта за Корал е нелепо Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Борислав Сандов: Обявих нова защитена местност - "Залив Корал" Еко инспекцията в Бургас спаси бедстващ делфин Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец
Тагове
риосв корал дюни разораване
Коментари

Още от последните новини