В Айтос отчитат ръст на сватбите

В Айтос отчитат ръст на сватбите  - E-Burgas.com

255 са сключените граждански бракове в Ритуалната зала на Община Айтос през м.г., сочи статистиката на Общинска администрация - Айтос. Пред служителя от Отдел "ГРАО" Гл. специалист Кристина Станоева през 2021  година са застанали над 70 двойки повече, сравнено с предходната.

Честа практика е в един ден да се сключват по два, че и повече граждански брака. 39 са пресъставените актове за граждански бракове, сключени в чужбина. Общата цифра на бракосъчетанията сочи сериозен ръст, и е добър опит да се догони бума от 2019 г., когато сватбите бяха 311, горе-долу по една на ден.

Няма как да се знае точният брой на родените айтоски бебета, защото след закриване на Родилното отделение през 2007 г., ражданията се случват в различни болници в региона. 197 са пресъставените актовете за родените през 2021 г. бебета, чийто майки са с айтоски адрес, но живеят в чужбина и там са родили своите рожби. За сравнение, пресъставените актове за бебетата, изплакали зад граница през 2020 г. е 136.

372 са общо издадените смъртни актове, от тях 258 са за починалите в град Айтос и 114 - в населените места на общината. През 2020 г. съставените  смъртни актове от Отдел ГРАО са били  общо 334, за починали в град Айтос - 224 и в населените места - 110. Пресъставени са 30 акта за смърт, на айтозлии, които са завършили земния си път зад граница.

372 не е точната бройка на почиталите през 2021 г. айтозлии, тъй като смъртният акт се съставя там, където се е случило трагичното събитие.

НП

Свързани статии
Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход 10 от 10 за айтоската танцова школа "Тиара" в Сандански (Снимки) И Айтос започва битката с комарите В Айтос гласуват бюджета на 19 април Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница Община Айтос връчи почетен плакет на Мадлен Радуканова 139 двойки си казаха "да" в Несебър през миналата година Ето го полицаят Матей от ромската махала в Айтос, който познава всички по име Пет двойки избраха Несебър за "сребърните" си сватби
Тагове
Айтос сватби
Коментари

Още от последните новини