Уволниха директор на болница за източване на НЗОК

Уволниха директор на болница за източване на НЗОК - E-Burgas.com
Снимка OFFnews.bg

Директорът на многопрофилната болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е отстранен от длъжност по искане на пазарджишката районна прокуратура. Той е обвинен в използване на фалшиви документи и източване на Здравната каса.

Според обвинението, източването е ставало чрез фалшиви сертификати за медицинска специалност и извършването на фиктивни медицински услуги.

Освен това директорът на здравното заведение неправомерно е отдал под наем, за 5 години, 12 лекарски кабинета с оборудването им. Всичко това е станало без решение на Велинградския общински съвет.

Според Антикорупционната комисия д-р Жеко Чешмеджиев е в конфликт на интереси, тъй като самият той е работил в този център като травматолог. Наложената му глоба е близо 27 000 лв.

Според съдебния състав отстраняването на Чешмеджиев от директорския пост би ограничила възможността да повлияе на досъдебното разследване срещу него.

Определението на районния съдебен състав може да се обжалва в три дневен срок пред Пазарджишкия окръжен съд.

Свързани статии
Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция От днес помощните средства и медицинските изделия се заплащат от НЗОК И НЗОК излиза на протест Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков Бежанците от Украйна ще ползват услугите на Здравната каса безплатно Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами
Тагове
нзок източване корупция
Коментари

Още от последните новини