Уволниха директор на болница за източване на НЗОК

Уволниха директор на болница за източване на НЗОК - E-Burgas.com
Снимка OFFnews.bg

Директорът на многопрофилната болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е отстранен от длъжност по искане на пазарджишката районна прокуратура. Той е обвинен в използване на фалшиви документи и източване на Здравната каса.

Според обвинението, източването е ставало чрез фалшиви сертификати за медицинска специалност и извършването на фиктивни медицински услуги.

Освен това директорът на здравното заведение неправомерно е отдал под наем, за 5 години, 12 лекарски кабинета с оборудването им. Всичко това е станало без решение на Велинградския общински съвет.

Според Антикорупционната комисия д-р Жеко Чешмеджиев е в конфликт на интереси, тъй като самият той е работил в този център като травматолог. Наложената му глоба е близо 27 000 лв.

Според съдебния състав отстраняването на Чешмеджиев от директорския пост би ограничила възможността да повлияе на досъдебното разследване срещу него.

Определението на районния съдебен състав може да се обжалва в три дневен срок пред Пазарджишкия окръжен съд.

Свързани статии
Национална стратегия предвижда закриване на болници у нас Здравната каса удължава служебно протоколите на хронично болните Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година Шефът на НЗОК: До момента за коронавируса са платени 4,4 млн лева Арестуваният зам.-министър и още петима вече имат обвинения Акция "Корупция" в столицата: Арестуваха седем човека за злоупотреби с евросредства
Тагове
нзок източване корупция
Коментари

Още от последните новини