И НЗОК излиза на протест

И НЗОК излиза на протест  - E-Burgas.com

Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др. ще проведат едночасова предупредителна стачка, на 13 юни, от 10:00 до 11:00 ч., съобщават от пресцентъра на КТ "Подкрепа".

Протестът се организира от Синдикат на административните служители "Подкрепа".

Исканията на работещите са да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители на НЗОК / РЗОК, като и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.

По изчисления на САС "Подкрепа" е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 млн.лв. и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г., посочват от синдиката.

Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто, заявяват от синдикалната организация.

Членовете на КТ "Подкрепа" ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците От днес помощните средства и медицинските изделия се заплащат от НЗОК Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите
Тагове
НЗОК протест
Коментари

Още от последните новини