Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати

Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

МВР отново на протест. Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатите на служителите в затворите в България правят палатков лагер пред министерството на финансите. Протестът започва в 12.00 часа. Исканията им остават същите - увеличение на основните възнаграждения.

Служителите на МВР искат 25% увеличение на основното трудово възнаграждение. Настояват и за реална и цялостна реформа в МВР и специализираните дирекции в Министерство на правосъдието. Твърдят, че диалог с правителството не се води.

Ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови на "радикални" действия.

Днешният протест е аналогично продължение на това, което се случва от съставяне на новото правителство. След 20 февруари, когато проведохме нашият протест с много ясни искания, имахме срещи с министър-председателя, няма абсолютно никакво движение по темата. Не случайно сме избрали днешния ден. Ние сме го нарекли "ден на политическата истина". В общи линии нещата остават същите - не приемаме политиката по доходите в Министерството на вътрешните работи, съответно и в Министерство на правосъдието и категорично заявяваме, че към момента реформа в МВР няма. Приоритетните теми, заложени в приложение 10 на коалиционното споразумение след първите 100 дни на правителството категорично заявяваме, че не се работи по тях и не се изпълняват, каза Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

Свързани статии
Пенсионерка опита да подкупи полицаи с 50 лв. И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Полицаи от пет държави идват на благотворителен турнир на МВР Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести 1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ Рашков обеща да вдигне полицейските заплати
Тагове
надзиратели полицаи протест заплати
Коментари

Още от последните новини