Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати

Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

МВР отново на протест. Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатите на служителите в затворите в България правят палатков лагер пред министерството на финансите. Протестът започва в 12.00 часа. Исканията им остават същите - увеличение на основните възнаграждения.

Служителите на МВР искат 25% увеличение на основното трудово възнаграждение. Настояват и за реална и цялостна реформа в МВР и специализираните дирекции в Министерство на правосъдието. Твърдят, че диалог с правителството не се води.

Ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови на "радикални" действия.

Днешният протест е аналогично продължение на това, което се случва от съставяне на новото правителство. След 20 февруари, когато проведохме нашият протест с много ясни искания, имахме срещи с министър-председателя, няма абсолютно никакво движение по темата. Не случайно сме избрали днешния ден. Ние сме го нарекли "ден на политическата истина". В общи линии нещата остават същите - не приемаме политиката по доходите в Министерството на вътрешните работи, съответно и в Министерство на правосъдието и категорично заявяваме, че към момента реформа в МВР няма. Приоритетните теми, заложени в приложение 10 на коалиционното споразумение след първите 100 дни на правителството категорично заявяваме, че не се работи по тях и не се изпълняват, каза Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Хванаха полицай с 1,6 промила алкохол в кръвта по време на дежурство Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Служители на АПИ излизат на протест
Тагове
надзиратели полицаи протест заплати
Коментари