Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините

Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините - E-Burgas.com

В две области в страната - Кюстендили и Бургас са в сила по-строги ограничения заради големия брой новозаразени. В Бургас от днес започват засилени проверки в градския транспорт в града. Следи се дали пътниците ползват задължителните маски, съобщава Bulgaria ON AIR.

В петък морският град прескочи критичния праг от 233 заразени на 100 000 души. Днес се възобнови и практиката съвместни екипи на Здравната инспекция, полицията и общината ежедневно да извършват проверки и на търговски обекти – дали в тях се спазват противоепидемичните мерки.

В понеделник областният щаб ще въведе още мерки. Засега не се предвижда задължително носене на маски на открито.

"Да се завиши контролът, тоест стриктно да се следи броят на клиентите в тези заведения, както и да се извършва задължителен термометричен на тези, които посещават лечебните заведения за болнична помощ, за извънболнична – задължително носене на маски, на строга дезинфекция на вход и изход, което важи и за моловете и за големите търговски вериги, за големите пазари и за всички магазини", каза директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.


 

Свързани статии
Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения Коронавирусът погуби 27-годишен здрав младеж Новозаразените с ковид по-малко от излекуваните Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Ковидът в Бургаско продължава да отстъпва, 127 са новите случаи 2 185 нови случаи на ковид, 3 400 излекувани 94 са новозараените в Бургаско, кошмарен брой починали за денонощие Проверяват случая с починалата родилка 3122 нови случаи на ковид у нас, Бургас извън топ 4 при новозаразените 2703 нови случаи на ковид в събота, отново голям брой починали
Тагове
ковид проверки маски
Коментари

Още от последните новини