Ст. комисар Иванов: В събота сякаш всички правеха напук, но в неделя ситуацията се успокои

Ст. комисар Иванов: В събота сякаш всички правеха напук, но в неделя ситуацията се успокои  - E-Burgas.com

От момента на извънредното положение има издадени 2700 акта за нарушения на граждани

Засега структурите на МВР издържат. Ще поискаме включването на армията в случай, че има много заразени с коронавирус полицаи и да нямаме достатъчен ресурс. Към момента няма нужда военните да се намесват. Това заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той подчерта, че изминалият уикенд - празниците Лазаровден и Цветница са били два коренно различни дни.

В събота всички правеха напук на нашите призиви. Въпреки многото полицаи и предупреждения, хората, може би подведени от приятното време, излязоха на улицата и не спазваха мерките, подчерта той. По думите му в неделя ситуацията е била различна и хората са останали у дома.

Ст. комисар Иванов изтъкна, че от момента на извънредното положение има издадени 2700 акта за нарушения на граждани. Той коментира, че санкциите на МВР трябва да са последната стъпка. По-важно е хората да си останат вкъщи. Нека не стигаме до глоби, а да има самоконтрол и самодисциплина, допълни той. Ст. Комисар Иванов заяви, че достъпът до храмовете по време на предстоящите Великденски празници ще остане както обикновено, но ще има контрол и ще се следи дали се спазват мерките - да се спазва дистанция и да няма струпване. Разчитаме на самосъзнанието на хората, обясни той.

Служителите на министерството няма да бъдат по-лежерни в своите задължения и ще следят основанието на пътуването, въпреки празниците, да е основателно. И сега връщаме хора, категоричен беше той.

Ивайло Иванов обясни, че към момента нивата на битовата престъпност са надолу и спрямо миналата година има чувствително по-малко случаи. Въпреки това органите на реда са бдителни и продължават да вършат своята работа. По думите му падането на извънредното положение едва ли би повишило нивата на битова престъпност. Той коментира, че в структурите на МВР има 29 доказани случая на COVID-19. На служител на администрацията в Банско бърз тест е дал положителен резултат, като се чака и резултатът от PCR теста. Излекуван е един служител.

Свързани статии
МВР-Бургас с важна информация за издаването на лични документи Ето кога сваляме маските 13 души са задържани при акция в Бургас през седмицата, има и жена Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас
Тагове
коронавирус МВР полицаи
Коментари

Още от последните новини