"Славееви нощи" се завръща на открито в парка в Айтос

Българският фолклор е палитра от багри и звуци, която живее в настоящето с традицииТЕ от миналото, за да бъде пренесена в бъдещето. Това е посланието на айтоските фолклорни празници "Славееви нощи", които след едно пропуснато издание през 2020 г. се завръщат на откритата сцена в парк "Славеева река" на 11 юни 2021 г., точно в 20.00 часа.

Тази година фолклорната фиеста няма да е тирдневна заради Ковид-19. Но макар и само за една "нощ" празникът, част от духовната култура на поколения айтозлии, продължава. За да ни докосне отново с магията на българския фолклор.

52-рото си издание на Празниците по традиция ще се проведе на открито, при спазване на противоепидемичните мерки, съобщават организаторите Община Айтос и НЧ "Васил Левски 1869", и канят всички айтозлии и гости на Айтос, на концерта на Виевската фолк група и нейните гласовити солисти.

НП

Свързани статии
28 фолклорни състви идват на "Хоро край лазурния бряг" днесВъзрастна жена загина в пожар в айтоско село15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 майВ Айтос отново ще гонят змиите с репелентШофьорът на камиона от мелето край Айтос остава в болницаТежка катастрофа затвори пътя Айтос в Бургас в района на КПП-тоБолницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациентиАйтос грейна предпролетно (Снимки)Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 леваНов четирилентов път до Бургас и детски градини - Aйтос вади завидни проекти
Тагове
айтос фолклор славееви нощи
Коментари

Още от последните новини