"Славееви нощи" се завръща на открито в парка в Айтос

Българският фолклор е палитра от багри и звуци, която живее в настоящето с традицииТЕ от миналото, за да бъде пренесена в бъдещето. Това е посланието на айтоските фолклорни празници "Славееви нощи", които след едно пропуснато издание през 2020 г. се завръщат на откритата сцена в парк "Славеева река" на 11 юни 2021 г., точно в 20.00 часа.

Тази година фолклорната фиеста няма да е тирдневна заради Ковид-19. Но макар и само за една "нощ" празникът, част от духовната култура на поколения айтозлии, продължава. За да ни докосне отново с магията на българския фолклор.

52-рото си издание на Празниците по традиция ще се проведе на открито, при спазване на противоепидемичните мерки, съобщават организаторите Община Айтос и НЧ "Васил Левски 1869", и канят всички айтозлии и гости на Айтос, на концерта на Виевската фолк група и нейните гласовити солисти.

НП

Свързани статии
Отменят тържествената сесия в Айтос заради мерките, ще заседават онлайн Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Комисия обследва целия участък, през който минават камионите в Айтос Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес Девет огнеборци потушиха поредния пожар край Айтос Потушиха три пожарни огнища в Айтоско, горски и доброволци също помагаха
Тагове
айтос фолклор славееви нощи
Коментари

Още от последните новини