"Славееви нощи" се завръща на открито в парка в Айтос

Българският фолклор е палитра от багри и звуци, която живее в настоящето с традицииТЕ от миналото, за да бъде пренесена в бъдещето. Това е посланието на айтоските фолклорни празници "Славееви нощи", които след едно пропуснато издание през 2020 г. се завръщат на откритата сцена в парк "Славеева река" на 11 юни 2021 г., точно в 20.00 часа.

Тази година фолклорната фиеста няма да е тирдневна заради Ковид-19. Но макар и само за една "нощ" празникът, част от духовната култура на поколения айтозлии, продължава. За да ни докосне отново с магията на българския фолклор.

52-рото си издание на Празниците по традиция ще се проведе на открито, при спазване на противоепидемичните мерки, съобщават организаторите Община Айтос и НЧ "Васил Левски 1869", и канят всички айтозлии и гости на Айтос, на концерта на Виевската фолк група и нейните гласовити солисти.

НП

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
айтос фолклор славееви нощи
Коментари

Още от последните новини