Ръст на жертвите при катастрофи у нас

Ръст на жертвите при катастрофи у нас - E-Burgas.com

99 загинали и 1100 катастрофи са регистрирани от началото на 2022г.

През изминалата седмица МВР отчете дейността си за изминалата година, показа NOVA. Политическите скандали обаче изместиха фокуса от числата, а се оказва, че катастрофите и ранените във войната по пътищата растат - само от началото на годината са загинали 99 души в над 1100 катастрофи. 

Статистиката за 2021г. сочи, че на територията на област Пазарджик са регистрирани 128 тежки ПТП, при които са пострадали 128 души, загинали на пътя са 4, а през 2020 - 6. 

Движение с несъобразена скорост, след употреба на алкохол и наркотични вещества, и правоспособността са най-честите причини за ПТП, според Атанас Чотров, началник на “Охранителна полиция- Кърджали. 

Друг опасен за шофьорите участък е  отбивката за Кюстендил на АМ “Струма”.

“Ако има няколко катастрофи на едно и също място, е време да погледнем и инфраструктурата”, смята пътният експерт Диана Русинова. 

По думите и обаче, след пътен инцидент съоръженията не се възстановяват и това може да доведе “до по-голяма трагедия, с повече жертви”.

Кресненското дефиле и Предела са другите два участъка у нас, които се нуждаят от подмяна на инфраструктурата. 

“Предложили сме на АПИ да направим съвместно проверка и да изработим заедно мерки, с които да помогнем на шофьорите. Има нуда от подмяна на пътната маркировка”, заяви още Русинова.

Свързани статии
Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас 556 са жертвите на войната по пътищата у нас през 2021 Българите сред най-големите песимисти в света 418 души са загинали в катастрофи у нас от началото на годината Засилен трафик към морето, осем катастрофи на "Тракия" тази сутрин Жените в област Бургас по-активни от мъжете в интернет 16 септември - без жертви на пътя 16 жертви във войната по пътищата за седмица Експерт: "Тракия" е най-опасната магистрала в ЕС Нова акция в страната след зачестилите катастрофи
Тагове
катастрофи статистика
Коментари

Още от последните новини