16 септември - без жертви на пътя

16 септември - без жертви на пътя - E-Burgas.com

Няма загинали при катастрофи у нас от началото на днешния ден, отчитат от МВР. 16 септември е обявен за ден без жертви на пътя. "Това, което отчитат нашите статистически данни, е,  че няма загинали при пътнотранспортни произшествия на територията на страната. С огромни очаквания сме да запазим този резултат до края на деня, както и във всички следващи дни, защото целта на всички ни е да ограничим пътнотранспортните произшествия със загинали и ранени", заяви Мария Ботева от "Пътна полиция", цитирана от БНР.

Продължава и операцията на МВР в цялата страна, насочена срещу разсейването зад волана, което води до катастрофи.

"Разсейването се отчита на територията на европейския континент, а и в световен мащаб, като една основна причина за попадане в рискова ситуация с пътнотранспортни произшествия , които може да бъдат предизвикани и от разсеяно поведение дори и на пешеходци, както и на пътници в автомобили, които разсейват водачите или с поведението си пречат на правилното му, адекватно поведение като водач".

Свързани статии
16 жертви във войната по пътищата за седмица До края на септември остава слънчево и топло Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) Калоян Калоянов отново се връща начело на бургаската полиция МВР се закани: През нощта отново ще премахнем барикадите Нова акция в страната след зачестилите катастрофи МВР издирва двама души в Бургаско Полицаите излизат утре на протест Синдикатите на МВР се готвят за протест МВР с нова акция на пътя в Бургас (Снимки)
Тагове
мвр жертви катастрофи
Коментари

Още от последните новини