16 септември - без жертви на пътя

16 септември - без жертви на пътя - E-Burgas.com

Няма загинали при катастрофи у нас от началото на днешния ден, отчитат от МВР. 16 септември е обявен за ден без жертви на пътя. "Това, което отчитат нашите статистически данни, е,  че няма загинали при пътнотранспортни произшествия на територията на страната. С огромни очаквания сме да запазим този резултат до края на деня, както и във всички следващи дни, защото целта на всички ни е да ограничим пътнотранспортните произшествия със загинали и ранени", заяви Мария Ботева от "Пътна полиция", цитирана от БНР.

Продължава и операцията на МВР в цялата страна, насочена срещу разсейването зад волана, което води до катастрофи.

"Разсейването се отчита на територията на европейския континент, а и в световен мащаб, като една основна причина за попадане в рискова ситуация с пътнотранспортни произшествия , които може да бъдат предизвикани и от разсеяно поведение дори и на пешеходци, както и на пътници в автомобили, които разсейват водачите или с поведението си пречат на правилното му, адекватно поведение като водач".

Свързани статии
Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Пожар взе три жертви в София 18 тежки катастрофи след падането на снега в страната Жена и дете загинаха в тежка катастрофа край Димитровград 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември
Тагове
мвр жертви катастрофи
Коментари

Още от последните новини