16 септември - без жертви на пътя

16 септември - без жертви на пътя - E-Burgas.com

Няма загинали при катастрофи у нас от началото на днешния ден, отчитат от МВР. 16 септември е обявен за ден без жертви на пътя. "Това, което отчитат нашите статистически данни, е,  че няма загинали при пътнотранспортни произшествия на територията на страната. С огромни очаквания сме да запазим този резултат до края на деня, както и във всички следващи дни, защото целта на всички ни е да ограничим пътнотранспортните произшествия със загинали и ранени", заяви Мария Ботева от "Пътна полиция", цитирана от БНР.

Продължава и операцията на МВР в цялата страна, насочена срещу разсейването зад волана, което води до катастрофи.

"Разсейването се отчита на територията на европейския континент, а и в световен мащаб, като една основна причина за попадане в рискова ситуация с пътнотранспортни произшествия , които може да бъдат предизвикани и от разсеяно поведение дори и на пешеходци, както и на пътници в автомобили, които разсейват водачите или с поведението си пречат на правилното му, адекватно поведение като водач".

Свързани статии
Петима дилъри „на топло“ при поредната акция в Бургаско Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата 14 дилъри, обикалящи около училищата, са задържани в Бургас Ремонт и тежка катастрофа ограничиха движението на "Тракия" на едно и също място Четири са жертвите от катастрофата на границата Телефонните измами в Бургас и Поморие отново се отприщиха, ето как да се предпазите Тежка катастрофа край Лесово, здравният министър на крак в болницата 16 жертви във войната по пътищата за седмица До края на септември остава слънчево и топло Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео)
Тагове
мвр жертви катастрофи
Коментари

Още от последните новини