16 жертви във войната по пътищата за седмица

16 жертви във войната по пътищата за седмица - E-Burgas.com

Тази седмица ще внесем предложение да се създаде Национален оперативен щаб по пътна безопасност. Трябва да се направи единен контролен орган, който да работи с по-твърда ръка, тъй като в момента контролът не е на необходимото ниво. Идеята дойде от щаба, който се бори с COVID-19". Това заяви в студиото на „Здравей, България" Румен Дунев, председател на Сдружение Автотехнически експерти по пътна безопасност.

В момента скоростта се контролира с камери на „Пътна полиция", на тол системата, на „Пътната агенция", на общините. Всяка една от тях работи независимо. Ако тези четири отделни системи се обединят, тогава веднага средната скорост ще падне", добави Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи. По думите му традиционно лятото стават повече инциденти на пътя, защото трафикът е по-интензивен. Данните не са по-различни от преди година, например. Просто тези месеци вниманието ни беше насочено към коронавируса, поясни Тодоров.

Според Дунев причина за катастрофите са както шофьорите, така и пътищата. Много от автоекспертите обвиняват лошата настилка. Но сцеплението на пътя е свързано с гумата. Затова не трябва да се кара с летни гуми през лятото. Много хора атакуват маркировката, но никой не задава въпроса дали фаровете на автомобилите са регулирани, за да се вижда по-добре, заяви той.

Двамата коментираха и поредния случай, в който колата на Тити Папазов беше заснета да прави нарушение.

Държавата трябва да е безкомпромисна, ако и този път Тити е бил зад волана. На последния запис не се вижда кой шофира. Ако не е той, трябва да каже кой е карал. Явно е, че този човек е рецидивист. В Америка такива хора се пращат на психокурсове, срещат ги с родители на загинали деца. Това е задължително - или затвор, или подобни срещи, каза Тодоров.

Според Дунев Тити, като публична личност, трябва да покаже, че може да стане пример за добър водач.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Акция в столицата срещу компания за криптовалута Катастрофа с камион блокира едната тангента към София АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си
Тагове
акция кат трафик катастрофи
Коментари

Още от последните новини