Жените в област Бургас по-активни от мъжете в интернет

Жените в област Бургас по-активни от мъжете в интернет  - E-Burgas.com

Данните от проведеното изследване на Националния статистически институт за използването на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата в област Бургас за 2020 г. показват, че 79.8% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си, при средно 78.9% за страната. По-този показател спрямо предходната година е регистрирано увеличение с 2.1 процентни пункта. Област Бургас е на десето място по относителен дял на домакинствата с достъп до интернет.

От лицата на възраст между 16 и 74 навършени години в област Бургас 65.4% използват регулярно интернет (всеки ден или поне веднъж седмично) през 2020 година. Спрямо 2019 г. е регистриран ръст от 1.2 процентни пункта. По този показател областта се нарежда на 15-то място след област Хасково с 66.4%, и пред област Смолян с 64.8%.

Жените в областта са по-активни от мъжете, като 65.9% от тях използват редовно интернет, при 64.8% за мъжете. Активността на мъжете в областта е по-ниска с 5.8 процентни пункта от средната при мъжете за страната, а тази на жените - с 1.9 процентни пункта от средната при жените за страната.

От лицата с висше образование в област Бургас 94.5% използват редовно интернет, от лицата със средно образование - 67.4%, а от лицата с основно или по-ниско образование - 43.7%.
Относителният дял на лицата, използващи през последните 12 месеца услугите на електронното правителство е 22.7% за областта, при 26.9% средно за страната.
 

Свързани статии
Бургаски депутат: Работим за високоскоростен интернет във всяко населено място Експерт: "Тракия" е най-опасната магистрала в ЕС Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово Близо 300 катастрофи с пияни или дрогирани шофьори за по-малко от 4 месеца Общината пусна безплатен интернет в 9 нови зони в града
Тагове
интернет статистика
Коментари

Още от последните новини