Томислав Дончев: Президентът Радев поиска цялата власт в държавата

Томислав Дончев: Президентът Радев поиска цялата власт в държавата - E-Burgas.com

Президентът Румен Радев днес поиска цялата власт в държавата.

Това заяви сицепремиерът Томислав Дончев, който заедно с Красимир Каракачанов и социалния министър Деница Сачева прави извънредно зявление в Министерски съвет.

"Сигурно очаквате огледална реакция, като поискаме оставката на президента Румен Радев. Не, няма да има такава реакция. Аз държа той да си изкара мандата, въпреки че не съм съгласен с голяма част от начина му на управление" заяви Дончев. 

По думите му оставка на парламента сега би довела до служебно правителство и би концентрирало цялата власт в ръцете на президента. 

"Политическият екстремизъм, който се опитва да практикува Радев е опасен за държавата. Ние искаме да се възстанови диалогът с институциите" заяви социалният министър Деница Сачева.

"Г-н Радев не е намерил 24 часа да коментира новината, че успяхме да влезем в чакалнята на еврозоната. Нека, ако някой има други планове за България, които са извън демокрацията, да излезе и да каже това. Призоваваме да се уважават институциите на България, защото друга държава нямаме", подчерта Сачева.

 

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Президентът кани ДПС на консултации Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО
Тагове
ГЕРБ Томислав Дончев Деница Сачева Красимир Каракачанов Румен Радев
Коментари

Още от последните новини