Томислав Дончев: Президентът Радев поиска цялата власт в държавата

Томислав Дончев: Президентът Радев поиска цялата власт в държавата - E-Burgas.com

Президентът Румен Радев днес поиска цялата власт в държавата.

Това заяви сицепремиерът Томислав Дончев, който заедно с Красимир Каракачанов и социалния министър Деница Сачева прави извънредно зявление в Министерски съвет.

"Сигурно очаквате огледална реакция, като поискаме оставката на президента Румен Радев. Не, няма да има такава реакция. Аз държа той да си изкара мандата, въпреки че не съм съгласен с голяма част от начина му на управление" заяви Дончев. 

По думите му оставка на парламента сега би довела до служебно правителство и би концентрирало цялата власт в ръцете на президента. 

"Политическият екстремизъм, който се опитва да практикува Радев е опасен за държавата. Ние искаме да се възстанови диалогът с институциите" заяви социалният министър Деница Сачева.

"Г-н Радев не е намерил 24 часа да коментира новината, че успяхме да влезем в чакалнята на еврозоната. Нека, ако някой има други планове за България, които са извън демокрацията, да излезе и да каже това. Призоваваме да се уважават институциите на България, защото друга държава нямаме", подчерта Сачева.

 

Свързани статии
ГЕРБ стартира процеса по номинации за народни представители Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април Президентът започна консултации за избори по време на пандемията Ето кой ще може да получава по 24 часа на ден, въвеждат нови изключения Томислав Дончев: Движим се по ръба на бръснача - пазим здравето на хората без да съсипваме икономиката Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Тома Биков: Няма да подаваме оставка Президентът: Нищо не може да бъде на дневен ред преди оставките ГЕРБ започват консултациите за нова Конституция
Тагове
ГЕРБ Томислав Дончев Деница Сачева Красимир Каракачанов Румен Радев
Коментари

Още от последните новини