Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците

Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците - E-Burgas.com

Кампания "Жива елха" стартира за втора поредна година в Бургас, съобщиха от клуба за приключения сред природата "Зелена Странджа"

Бургазлии ще имат възможност да си купят живо коледно дръвче, което после да засадят някъде в града, вместо да изхвърлят край кофите за смет след празниците. 

"Използването на жива коледна елха за коледните празници е все по-популярна практика и носи удовлетворение на хиляди хора, че не са си изхарчили парите за временна украса, а са дали шанс за живот на едно дърво, което ще расте и ще радва още много други в продължение на десетки години.

Живото дърво допринася за празничната атмосфера в дома ни, мирише приятно и може да бъде използвано многократно." пишат от "Зелена Странджа". 

Практиката обаче показва, че много малък процент от засадените живи коледни елхи оцеляват. Причините за това са много и започват от техния произход - някои са внос от далечни страни и не са аклиматизирани за нашите условия, не са правилно извадени и с достатъчно почва около корените, повредени са при транспортирането, не са полагани адекватни грижи като за живо растение при престоя им у дома, не са засадени правилно и най-вече - не се полагат грижи след засаждането им на открито.

Затова от "Зелена Странджа" апелират бургазлии да си закупят дръвче от разсадник, който се намира близо до Бургас. По думите им елхите, които ще бъдат доставени за кампанията ,са още по-красиви, с височина от 70 до 100 см и са от вида Испанска ела (Abies pinsapo). 

В началото на месец януари се очаква кампания за засаждането на дръвчетата навън. 

Свързани статии
Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! Община Бургас ще участва в изпълнението на важен екологичен проект Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици МОСВ призна за замърсяване край Камен бряг от заседналия кораб Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби! Полиция дебне за джипове край Седемте Рилски езера
Тагове
Коледа елха Зелена Странджа екология
Коментари

Още от последните новини