Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците

Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците - E-Burgas.com

Кампания "Жива елха" стартира за втора поредна година в Бургас, съобщиха от клуба за приключения сред природата "Зелена Странджа"

Бургазлии ще имат възможност да си купят живо коледно дръвче, което после да засадят някъде в града, вместо да изхвърлят край кофите за смет след празниците. 

"Използването на жива коледна елха за коледните празници е все по-популярна практика и носи удовлетворение на хиляди хора, че не са си изхарчили парите за временна украса, а са дали шанс за живот на едно дърво, което ще расте и ще радва още много други в продължение на десетки години.

Живото дърво допринася за празничната атмосфера в дома ни, мирише приятно и може да бъде използвано многократно." пишат от "Зелена Странджа". 

Практиката обаче показва, че много малък процент от засадените живи коледни елхи оцеляват. Причините за това са много и започват от техния произход - някои са внос от далечни страни и не са аклиматизирани за нашите условия, не са правилно извадени и с достатъчно почва около корените, повредени са при транспортирането, не са полагани адекватни грижи като за живо растение при престоя им у дома, не са засадени правилно и най-вече - не се полагат грижи след засаждането им на открито.

Затова от "Зелена Странджа" апелират бургазлии да си закупят дръвче от разсадник, който се намира близо до Бургас. По думите им елхите, които ще бъдат доставени за кампанията ,са още по-красиви, с височина от 70 до 100 см и са от вида Испанска ела (Abies pinsapo). 

В началото на месец януари се очаква кампания за засаждането на дръвчетата навън. 

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море "Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Честито Рождество Христово Предимно слънчево време на Коледа Дядо Коледа посети бургаските украинчета (Снимки) Как да си направим екологична коледна украса Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември
Тагове
Коледа елха Зелена Странджа екология
Коментари

Още от последните новини