Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео)

Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео) - E-Burgas.com

В обръщение към българите президентът Румен Радев се обяви за подаване на исканите от протестиращите оставки, за честни предсрочни избори, а едва след това - за разговор за промени в Конституцията.

Повод за него стана обявената от премиера Бойко Борисов инициатива за свикване на Велико народно събрание и промени в конституцията. Борисов обвърза оставката си с изпълнението на този план.

Радев заяви, че с предложението си Борисов изразява пренебрежение към Конституцята, защото инициатива за свикване на Велико народно събрание имат единствено депутатите и президентът.

Свързани статии
Борисов: Доказаната мярка срещу ковид е една - по-малко контакти Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Премиерът Борисов отрече да има дете от манекенката Борислава Йовчева Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Премиерът: Искат пак "Кабинет Орешарски" Президентът: Нищо не може да бъде на дневен ред преди оставките Борисов във Фейсбук: Вдигнатите юмруци не са символ на демокрацията Манолова към Борисов: Кой ви написа речта?
Тагове
румен радев бойко борисов президент
Коментари

Още от последните новини