Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео)

Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео) - E-Burgas.com

В обръщение към българите президентът Румен Радев се обяви за подаване на исканите от протестиращите оставки, за честни предсрочни избори, а едва след това - за разговор за промени в Конституцията.

Повод за него стана обявената от премиера Бойко Борисов инициатива за свикване на Велико народно събрание и промени в конституцията. Борисов обвърза оставката си с изпълнението на този план.

Радев заяви, че с предложението си Борисов изразява пренебрежение към Конституцята, защото инициатива за свикване на Велико народно събрание имат единствено депутатите и президентът.

Свързани статии
Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат Борисов: Отказвам се от мястото си на депутат Западни медии: Борисов спечели, но трудно ще сформира правителство Бойко Борисов гласува и изчисли, че изборите ще струват 150 млн. лв. (видео) Секретарят на президента коментира шпионския скандал, Радев още мълчи
Тагове
румен радев бойко борисов президент
Коментари

Още от последните новини