Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео)

Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео) - E-Burgas.com

В обръщение към българите президентът Румен Радев се обяви за подаване на исканите от протестиращите оставки, за честни предсрочни избори, а едва след това - за разговор за промени в Конституцията.

Повод за него стана обявената от премиера Бойко Борисов инициатива за свикване на Велико народно събрание и промени в конституцията. Борисов обвърза оставката си с изпълнението на този план.

Радев заяви, че с предложението си Борисов изразява пренебрежение към Конституцята, защото инициатива за свикване на Велико народно събрание имат единствено депутатите и президентът.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам
Тагове
румен радев бойко борисов президент
Коментари

Още от последните новини