Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи

Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Днес в област Бургас е ден на траур след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. В патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия. Президентът Румен Радев също дойде в града.

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай в своя дълг в името на законността", заяви президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

Днес в Бургас ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи. Близки и приятели на загиналите полицаи още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. От 17.00 ч. в града се организира бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

Прокурор Соня Петрова съобщи, че случаят е квалифициран като особено тежък. Вече има и повдигнати обвинения за престъплението. Наказанието, предвидено за престъплението, е от 3 до 10 години, тъй като лицето е непълнолетно.

И двамата са служители в Охранителна полиция в бургаското Първо РУ. Атанас Градев, който е командир на отделение, има 18 години стаж в МВР, със съпругата си имат двама сина. Старши полицаят Йордан Илиев работи от 7 години, горял в професията си, имал годеница криминален репортер. Казват, че му предстояло преместване на друг пост. Двамата са награждавани десетки пъти за работата си.

Свързани статии
Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Президентът обяви състава на служебния кабинет Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа
Тагове
радев президент катастрофа трапезица
Коментари

Още от последните новини