Премахнаха опасно дърво в Поморие

Премахнаха опасно дърво в Поморие - E-Burgas.com

След получен сигнал, комисия, назначена от кмета Иван Алексиев извърши оглед на дървесната растителност в парка до НЧ „Светлина“, сред които и т.нар. полегнал бор. Проверката на ОП „Озеленяване, горско и селско стопанство“ установи, че дървото, което се намира в близост до детската площадка и което бе със силно нарушение на естествения си вертикален растеж, е разцепено по дължина на ствола, като цепнатината е с дължина около 80 см. и дълбочина – 30 см.

В ранните часове на 19 август 2020 г., борът е паднал и строшил дъските на близката пейка. По време на огледа, дървото е продължавало да уляга, а разкъсването на дървесните проводящи снопчета е издавало скърцащ звук, което го прави изключително опасно за живота и здравето на посетителите на парка и на детската площадка. Това наложи предприемането на незабавни мерки за премахване на опасното 65-годишно дърво.

С разрешението на кмета Иван Алексиев и на основание констативния протокол на назначената комисия, ще бъдат премахнати още две дървета от същия вид, които поради размера и възрастта си не позволяват никакво укрепване, стабилизиране или преместване. На мястото на опасните за живота и здравето растения, кметът нареди да бъдат засадени нови шест броя, отговарящи на спецификата на ландшафтната съвместимост и подходящи за градска среда дървета.

Свързани статии
Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки) Реставрират стара сграда в Поморие по трансграничен проект Реорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хората Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки) Санират нови две социални сгради в Поморие Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+ Над 80 души се включиха в пробега на Поморие Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега "Поморие-Рън" Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център Туристическият бранш в Поморие се надява през август да компенсират загубите до момента
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини