Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки)

Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът Иван Алексиев подписа тристранен договор между Община Поморие, Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 и МИРГ Поморие за безвъзмездно финансиране реконструкцията на съществуващата водна кула и превръщането ѝ в арт комплекс с музей на рибарството.

Водната кула е била част от водоснабдителната система на град Поморие. Тя представлява резервоар за вода, който е бил ситуиран на най-високото място в края на града, но в момента е в силно амортизираното състояние и невъзможност  да функционира.

Проектът за реконструкцията на разрушено и опасно съоръжение предвижда обособяване на мултифункционална зала с експозиция на различни елементи свързани с историята на града и рибарството, представяни на интерактивни мултимедийни екрани, технически зони,   панорамна площадка, паркоустройство и благоустройство на дворното пространство с изграждане на арт ателиета.

Основната цел на проекта е да се пригоди съществуващото съоръжение в съвременно такова, което да съчетава функциите на експозиционни площи и други разнообразни културни дейности, свързани културното и морското наследство на града. С цел постигане на съответните функционални зони и с помощта на съвременните архитектурни намеси, ще се постигне ненатрапчив, гостоприемен облик, като основният акцент на комплекса ще остане водната кула.

Проектът „Арт комплекс – водна кула – музей на рибарството, гр. Поморие“ се финансира по Мярка 4 „Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския район“ на МИРГ Поморие, по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

Срок на изпълнение: 24 месеца.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини