Поморие домакин на среща на директорите на Центровете за личностно развитие

Поморие домакин на среща на директорите на Центровете за личностно развитие - E-Burgas.com

От 6 до 9 юли Поморие е домакин на Националното съвещание на директорите на Центрове за подкрепа за личностно развитие. Събитието се организира от Националния дворец на децата (НДД) със съдействието на ЦПЛР – ОДК Поморие. На откриващото заседание присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, директорът на НДД Татяна Досева, началникът на РУО – Бургас Петя Петрова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Поморие Антон Лалев и представители на дирекция „Финанси“ към Министерството на образованието и науката. Заместник-кметът Янчо Илиев даде начало на форума, като пожела ползотворна работа на всички участници.

В рамките на 4 дни директорите на ЦПЛР ще обменят идеи, ще споделят добри практики, ще се запознаят с нова виртуална платформа и ще им бъде представен център за творческо обучение – Lego Education. Освен това ще бъдат обсъдени теми като:

Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби;

Национални програми на МОН и въпроси, свързани с дейностите за подкрепа за личностно развитие и за кариерно ориентиране и консултиране на децата и учениците;

Национална стратегия за безопасност на движението по пътищата. План за действие за БДП;

Перспективи за развитие на ЦПЛР и на дейностите за подкрепа за личностно развитие;

Повишаване квалификацията на педагогическите служители;

Организиране на творчески ваканции „Хайде да творим заедно”.

Свързани статии
Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? Боеприпас изплува на плажа между Поморие и Ахелой Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки)
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини