Полицаите договориха увеличение на заплатите си

Полицаите договориха увеличение на заплатите си - E-Burgas.com
БГНЕС

"При оптимистично развитие на ситуацията с Covid-19, можем още в първия възможен момент да говорим и за по-голямо увеличение на заплатите от 15%", заяви вътрешният министър Христо Терзийски след среща с шестте синдиката в МВР, на която освен темата за заплатите са били обсъдени и всички други "наболели въпроси".

Министърът посочи, че не е било постигнато разбирателство за исканото от синдикатите увеличение на заплатите на всички служители в МВР с 30%.

Той каза, цитиран от БТА, че към този момент правителството предлага 15% увеличение на заплатите в бюджета за 2021 г., като във финансово изражение това е около 231 млн. лв. Терзийски припомни, че през тази година са били увеличени и някои други пера в бюджета на МВР, като даде пример с нощния труд на полицаите.

Вътрешният министър каза още, че не знае дали синдикатите ще протестират./ Dnes.bg


 


 

Свързани статии
Съдилищата в страната издали 650 присъди за нарушени карантини Хванаха млада бургаска дилърка, ето какво откриха в дома й Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Над 20 млн.лв. за коледни бонуси за магистрати Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес Полицаи от Варна и Бургас излизат на протест Полицаите в страната са в стачна готовност Полицаите излизат утре на протест
Тагове
полицаи заплати
Коментари

Още от последните новини