Полицаите договориха увеличение на заплатите си

Полицаите договориха увеличение на заплатите си - E-Burgas.com
БГНЕС

"При оптимистично развитие на ситуацията с Covid-19, можем още в първия възможен момент да говорим и за по-голямо увеличение на заплатите от 15%", заяви вътрешният министър Христо Терзийски след среща с шестте синдиката в МВР, на която освен темата за заплатите са били обсъдени и всички други "наболели въпроси".

Министърът посочи, че не е било постигнато разбирателство за исканото от синдикатите увеличение на заплатите на всички служители в МВР с 30%.

Той каза, цитиран от БТА, че към този момент правителството предлага 15% увеличение на заплатите в бюджета за 2021 г., като във финансово изражение това е около 231 млн. лв. Терзийски припомни, че през тази година са били увеличени и някои други пера в бюджета на МВР, като даде пример с нощния труд на полицаите.

Вътрешният министър каза още, че не знае дали синдикатите ще протестират./ Dnes.bg


 


 

Свързани статии
Хванаха полицай с 1,6 промила алкохол в кръвта по време на дежурство Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година Загиналите полицаи са с общ 25-годишен стаж в МВР Тапа от автомобили между Поморие и Бургас, издирват избягалия каналджия (Видео) Демерджиев се закани на каналджиите: Ще им отвърнем с цялата си мощ! Бургаският кмет Димитър Николов: Утре ще е ден на траур
Тагове
полицаи заплати
Коментари

Още от последните новини