Полицаите договориха увеличение на заплатите си

Полицаите договориха увеличение на заплатите си - E-Burgas.com
БГНЕС

"При оптимистично развитие на ситуацията с Covid-19, можем още в първия възможен момент да говорим и за по-голямо увеличение на заплатите от 15%", заяви вътрешният министър Христо Терзийски след среща с шестте синдиката в МВР, на която освен темата за заплатите са били обсъдени и всички други "наболели въпроси".

Министърът посочи, че не е било постигнато разбирателство за исканото от синдикатите увеличение на заплатите на всички служители в МВР с 30%.

Той каза, цитиран от БТА, че към този момент правителството предлага 15% увеличение на заплатите в бюджета за 2021 г., като във финансово изражение това е около 231 млн. лв. Терзийски припомни, че през тази година са били увеличени и някои други пера в бюджета на МВР, като даде пример с нощния труд на полицаите.

Вътрешният министър каза още, че не знае дали синдикатите ще протестират./ Dnes.bg


 


 

Свързани статии
Пенсионерка опита да подкупи полицаи с 50 лв. Полицаи от пет държави идват на благотворителен турнир на МВР 1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ Рашков обеща да вдигне полицейските заплати Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати Пожарникарите у нас износвали стари униформи на колеги от Европа и САЩ Счупени пръсти и ребра на полицаи на днешния протест Неправилно пресичащ бургазлия нападна полицаи Бургаските криминалисти получиха колективна награда „Полицай на годината 2021“ Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция
Тагове
полицаи заплати
Коментари

Още от последните новини