Поискаха оставката на шефа на НСО

Поискаха оставката на шефа на НСО - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ иска незабавната оставка на началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Красимир Станчев, а охранителите, които не пуснаха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов на плажа до лятната резиденция на Ахмед Доган, незабавно да бъдат уволнени. Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в парламента днес. Според него няма необходимост от проверка на служителите, тъй като всичко е заснето.

"Надявам се другият път Христо Иванов, като види президента и демонстрира в негова защита, да го пита защо тези две неща не са направени. Ако той смята като нас, значи има нашата подкрепа по тези две линии", каза Биков.

Изявлението на Биков идва ден след като управляващите анонсираха законови промени, с които да оставят решението кого да охранява НСО в ръцете на нейния началник, а не в ръцете на тричленна комисия, в която влизат и директорът на ДАНС, и главният секретар на МВР.

Споровете за НСО започнаха, след като гардове от службата не пуснаха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов на плажа в база "Росенец", където е т.нар. лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган (още четете тук). В сряда президентът Румен Радев отново поиска НСО да свали охраната от Доган и бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски. Тогава той каза, че благодарение на хората на изпълнителната власт в лицето на Борисов в комисията, която взема решенията, двамата продължават да имат охрана от службата.

Свързани статии
Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Поискаха оставката на министъра на културата Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО ГЕРБ поиска оставката на правителството Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество
Тагове
нсо оставка красимир станчев росенец
Коментари