Парите за медиците в Поморие вече са в сметката на болницата

Парите за медиците в Поморие вече са в сметката на болницата - E-Burgas.com

Медиците в COVID отделението на Поморийската болница прекарват в лечебното заведение понякога и 2 седмици без да излязат. Истински разочаровани остават, когато получават фишовете си за заплати през последния месец. Установяват, че не получават допълнителната помощ от 1000 лв. за работа на първа линия.

През уикенда Министерството на здравеопазването провери казуса на място и обеща, че още в понеделник парите ще бъдат по сметката на болницата.

"Сумата от 61 480 лв. вече е в сметката на болницата и днес дължимите суми към персонала ще бъдат наредени", каза пред БНТ Нели Колева, счетоводител на МБАЛ - Поморие.

"Парите ще бъдат разпределени за персонала, около 20 човека, като това са за 2 месеца за хората, които са влизали в отделението. Днес предстои да направим калкулацията, за да разберем колко точно са те", каза Силвия Атанасова - главна сестра в МБАЛ - Поморие.

Свързани статии
Рибарите в Поморие въстанаха срещу проект за мидена ферма Бургаският съд не помилва кадец на велосипеди, остави го в ареста Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики Четири общини в Бургаско ще получат до 600 хил. лв. за улично осветление Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео) И Поморие отмени хвърлянето на кръста Ученици от Поморие спретнаха трогателен видеопоздрав Ето как Поморие помогна на 71 бедни семейства Градският траснпорт в Поморие с нови промени от утре Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини