Парите за медиците в Поморие вече са в сметката на болницата

Парите за медиците в Поморие вече са в сметката на болницата - E-Burgas.com

Медиците в COVID отделението на Поморийската болница прекарват в лечебното заведение понякога и 2 седмици без да излязат. Истински разочаровани остават, когато получават фишовете си за заплати през последния месец. Установяват, че не получават допълнителната помощ от 1000 лв. за работа на първа линия.

През уикенда Министерството на здравеопазването провери казуса на място и обеща, че още в понеделник парите ще бъдат по сметката на болницата.

"Сумата от 61 480 лв. вече е в сметката на болницата и днес дължимите суми към персонала ще бъдат наредени", каза пред БНТ Нели Колева, счетоводител на МБАЛ - Поморие.

"Парите ще бъдат разпределени за персонала, около 20 човека, като това са за 2 месеца за хората, които са влизали в отделението. Днес предстои да направим калкулацията, за да разберем колко точно са те", каза Силвия Атанасова - главна сестра в МБАЛ - Поморие.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари